5 tips om goedkoper boodschappen te doen

28 - 04 - 2021 | Voeding

Je kunt op verschillende manieren kosten besparen. Zo kun je veel geld besparen op onder andere je boodschappen. Ga eens naar de markt, koop producten uit het seizoen of kijk eens naar de onderste schappen in de supermarkt. 

Gezond eten hoeft namelijk niet duur te zijn, iets wat vaak gedacht wordt. Met onderstaande tips wil ik je laten zien hoe je voordelig boodschappen kunt doen. Op het einde geef ik je nog wat andere handige tips om geld te besparen. 

Kijk ook eens rond tussen de recepten. Hier vind je veel budgetproof recepten zoals deze appeltaart havermout


Ga voor aanbiedingen

Bekijk of zaterdag of zondag even de folders voor aankomende week. Wat is er in de aanbieding? Beslis op basis daarvan wat je gaat koken. Haal alleen producten die je ook daadwerkelijk nodig hebt en ga niet onnodige producten kopen omdat ze toch in de aanbieding zijn. 


Ga voor huismerken

Kijk eens naar de onderste schappen. Hier staan vaak de goedkopere merken/huismerken. Ze zijn vaak even goed qua voedingswaarde en qua smaak. Als je prijzen met elkaar wil vergelijken, dan is het slim om naar de hoeveelheden te kijken.


Goedkopere supermarkten

Ben jij het gewend om je boodschappen te halen bij de Albert Heijn, Jumbo, Coop, Plus etc. Ga dan eens bij de Aldi of Lidl langs. Daar zijn veel producten een stuk goedkoper. Zeker de moeite waard dus! Zelf gaan wij wekelijks naar de Aldi en dit scheelt ons echt veel.


Diepvriesproducten

Sommige fruit en groenten zijn goedkoper uit de diepvries. Ook zijn deze producten vaak langer houdbaar. Ze zijn even gezond als verse producten. Ook vlees en vis zijn vaak goedkoper uit de diepvries. Ga bij voorkeur voor de onbewerkte variant.


Seizoensproducten

Groenten en fruit uit het seizoen zijn vaak niet alleen goedkoper, ze smaken over het algemeen ook veel beter. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu om groente en fruit uit het seizoen te kopen. 


Daarnaast kun je op vele andere manier kosten besparen. Wat dacht je van oude apparaten die je niet meer gebruikt verkopen? Of kleding die je toch niet meer aan hebt? Daarnaast kan het ook nuttig zijn om eens te kijken naar je zorgverzekering of andere verzekeringen. Vergelijk ze eens met elkaar en kijk waar jij eventueel kunt besparen. 

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]