5x gezonde en simpele avondmaaltijden

28 - 07 - 2020 | Avondmaaltijd

Wat eten we vandaag? Een vraag die in veel huishoudens dagelijks wordt gesteld. Ik help je daar een handje bij en heb 5 gezonde avondmaaltijden voor jou op een rij gezet. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens simpel om te maken. 

Zodra het buiten wat warmer begint te worden gaat mijn voorkeur uit naar lichte maaltijden. Mijn lievelingsgerechten zijn momenteel shakshuka en volkoren taco’s met kip en mango. Daarnaast kan ik ook echt genieten van een goed gevulde salade. 

Met deze 5 gezonde en simpele avondmaaltijden hoop ik je te inspireren en de vraag “wat eten we vandaag” te beantwoorden. 


1. Volkoren macaroni

Macaroni, wie kent het niet? Volgens mij zijn we er allemaal groot mee geworden. Bij ons kwam er altijd wel een pakje of een zakje bij kijken tijdens het maken van de macaroni. Zonde eigenlijk want met dit recept wil ik je laten zien dat je helemaal geen pakjes en zakjes nodig hebt om een lekkere macaroni te maken. Je kunt dit gerecht ook goed invriezen, waardoor het zeer geschikt is om te mealpreppen.


Gezonde-Volkoren-macaroni_1-1

2. Wraps met bloemkool en harissa

Vaker plantaardig eten kan echt een feestje zijn en dat laat Dali van zonderzooi.com wel zien met dit recept. Daarnaast bevatten deze wraps met bloemkool en harissa ook nog eens een flink portie groenten. Een voedzame en kleurrijke maaltijd. Benieuwd naar het recept? Die vind je hier


wraps-met-bloemkool-en-harissa-zonderzooi-foodlies-1

3. Kabeljauw met krieltjes en sperziebonen

Dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn dat laat Hilly van hilicious.nl wel zien. Wist je trouwens dat het gezond is om 1x per week vis te eten? Met slechts een paar ingrediënten zet je een voedzaam recept op tafel. Het recept voor kabeljauw met krieltjes en sperziebonen vind je hier.


Kabeljauw-met-krieltjes-en-sperziebonen-foodlies

4. Mexicaanse quinoa bowl

Op zoek naar een gezonde Mexicaanse maaltijd? Zoek niet verder en probeer deze voedzame Mexicaanse quinoa bowl van Uit Paulines keuken eens. Boordevol groenten en hoog in vezels door onder andere de quinoa en bonen. Na het eten van deze maaltijd kun je er weer de hele avond tegenaan.


Mexicaanse-quinoa-bowl-UPK-foodlies

5. Traybake met aardappel

Een AGV’tje maar dan in een modern jasje, dat is deze traybake met aardappel en kip van Eefkooktzo. Boordevol groenten en gemakkelijk te maken, want je bereidt de gehele maaltijd namelijk in de oven. Zo simpel kan het zijn! Ga jij deze gezonde traybake ook maken? 


Traybake-aardappel-kip-eefkooktzo-foodlies

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]