6x gezonde pannenkoek recepten

2 - 09 - 2020 | Ontbijt

Ben je op zoek naar gezonde pannenkoek recepten? Ik heb mijn favorieten recepten voor je op een rij gezet. Van volkoren American pancakes tot aan glutenvrije pannenkoeken en van pannenkoeken met banaan tot aan pannenkoeken met Nutella. Voor ieder wat wils en allemaal gezond.

Ik ben dol op pannenkoeken. Alleen heb ik in de ochtend niet altijd zin om ze te bakken. Gelukkig kun je de pannenkoeken ook al een avond van te voren klaarmaken. Ideaal, want in de ochtend zijn we vaak al druk genoeg en komt haast vaak om de hoek kijken.

Pannenkoeken zijn de perfecte start van de dag. Voedzaam als je voor een meelsoort gaat met voldoende vezels. Voeg er een bron van eiwitten aan toe, zoals; eieren, (plantaardige) melk, kwark, (soja) yoghurt of hüttenkäse en top de pancakes af met wat fruit en je kunt er de hele ochtend weer tegenaan. Niet alleen lekker voor in het weekend, ook geschikt voor doordeweeks natuurlijk! Want pannenkoeken kunnen altijd. 


Volkoren American pancakes

Deze volkoren American pancakes zijn de meest gebakken pannenkoeken van de website. Regelmatig worden ze gedeeld op Instagram en ik bak ze zelf ook nog regelmatig. Heerlijk luchtig van structuur en rijk aan vezels. Welke toppings je kiest? Dat bepaal je helemaal zelf. Maak er vooral een ontbijtfeestje van.


American-pancakes-met-volkorenmeel

American pancakes met banaan

De American pancakes met banaan zijn heerlijk luchtig en licht zoet van smaak. Of eigenlijk zijn het gewoon banaan havermout pannenkoekjes 2.0. Want je gebruikt bijna dezelfde ingrediënten. Alleen zorgen de kwark en het bakpoeder ervoor dat je van de fluffy pannenkoekjes krijgt.


American-pancakes-banaan

Kwark pannenkoekjes

Deze kwarkpannenkoekjes zijn het ideale ontbijt om je dag goed mee te starten. Kwark bevat namelijk veel eiwitten wat voor een verzadigend gevoel zorgt. Daarnaast worden deze kwarkpannenkoekjes gemaakt van volkorenmeel. Volkoren granen bevatten veel vezels. Daarom vullen deze pannenkoeken zo goed. Met deze pannenkoekjes houd je het dus wel even vol tot aan de lunch.



Glutenvrije pannenkoeken

Deze amandelmeel pannenkoekjes zijn heerlijk als ontbijt of lunch. Doordat ze zijn gemaakt van amandelmeel zijn ze ook nog eens glutenvrij en dus geschikt voor mensen met coeliakie. Heerlijk met wat zelfgemaakte gezonde Nutella, aardbeien en banaan als topping. Dit wil je toch proberen?!


Gezonde glutenvrije pannenkoeken

Dutch baby pancake

Een Dutch baby is een pannenkoek, maar dan luchtiger en uit de oven. Je gebruikt hiervoor wel het zelfde recept als pannenkoeken beslag. Pannenkoeken beslag is normaal gesproken niet echt voedzaam, maar ik heb voor jullie een gezonde variant gemaakt op de Dutch baby, met meer vezels en gezonde toppings. Ga jij hem maken?


Dutch baby pancake foodlies

Hüttenkäse pannenkoeken

Deze pannenkoeken met Hüttenkäse bevatten lekker veel eiwitten en zijn fris van smaak. Met zelfgemaakte frambozen chia jam als topping voor een zoete twist en knapperige pecannoten voor een heerlijke bite. Een feestje in de ochtend is in ieder geval gegarandeerd met deze gezonde pannenkoeken.

huttenkase pannenkoekjes foodlies


Heb jij één van deze pannenkoeken gemaakt? Vergeet dan niet om je creatie te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]