Begin de dag met een gezond en voedzaam ontbijt. Wat dacht je van deze appeltaart havermout? Een simpel ontbijt dat je zo op tafel hebt staan, maar vooral erg lekker. De keuken vult zich met de geur van appeltaart en de smaak komt ook dicht in de buurt. Geloof me, dit wil je proberen!
Ingrediënten:
Voor 1 portie
- 40 – 45 gram havermout
- 200 – 250 ml halfvolle melk of sojadrink
- 1 appel
- 1 el rozijnen
- 1 tl kaneel
- 4 walnoten
Zo maak je de havermout
Stap 1. Rasp de helft van de appel. Snijd de andere helft in kleine blokjes. Doe de havermout, melk, geraspte appel en ¾ van de kaneel in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer af en toe door.
Stap 2. Doe de overige appel en kaneel 1 minuut in de magnetron op 900 watt of bak het kort aan in een koekenpan met 1 tl olie. Hak de walnoten grof.
Stap 3. Roer zodra de havermout de gewenste dikte heeft de rozijnen (en eventueel de flavour shot/zoetstof) er doorheen. Haal de pan van het vuur af. Schep de havermout in een kom en verdeel de warme appel met kaneel eroverheen. Garneer met de walnoten en geniet maar!