Appeltaart havermoutpap

24 - 03 - 2021 | Ontbijt

Begin de dag met een gezond en voedzaam ontbijt. Wat dacht je van deze appeltaart havermout? Een simpel ontbijt dat je zo op tafel hebt staan, maar vooral erg lekker. De keuken vult zich met de geur van appeltaart en de smaak komt ook dicht in de buurt. Geloof me, dit wil je proberen!


Ingrediënten:

Voor 1 portie

  • 40 – 45 gram havermout
  • 200 – 250 ml halfvolle melk of sojadrink
  • 1 appel
  • 1 el rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 4 walnoten

Zo maak je de havermout

Stap 1. Rasp de helft van de appel. Snijd de andere helft in kleine blokjes. Doe de havermout, melk, geraspte appel en ¾ van de kaneel in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer af en toe door. 

Stap 2. Doe de overige appel en kaneel 1 minuut in de magnetron op 900 watt of bak het kort aan in een koekenpan met 1 tl olie. Hak de walnoten grof. 

Stap 3. Roer zodra de havermout de gewenste dikte heeft de rozijnen (en eventueel de flavour shot/zoetstof) er doorheen. Haal de pan van het vuur af. Schep de havermout in een kom en verdeel de warme appel met kaneel eroverheen. Garneer met de walnoten en geniet maar!


Appeltaart-havermout

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]