De herfst is weer aangebroken. Dus dat betekent weer recepten met kaneel, speculaas kruiden, pompoen, gestoofde appel en ga zo nog maar even door. Ik ben dol op alles wat naar gestoofde appel en kaneel smaakt of ruikt. Het liefst begin ik mijn dag dan ook met appeltaart. Af en toe kan dat, maar niet echt heel voedzaam. Daarom maakte ik deze appeltaart mugcake!
Een gezond en voedzaam ontbijt en je krijgt gemakkelijk een portie fruit binnen. Ben je niet zo dol op banaan en wil je dus liever een mugcake zonder banaan? Vervang dan de banaan door 70 gram appelmoes.
Ben jij ook zo dol op de smaak van appel en kaneel? Probeer dan ook eens deze appeltaart havermout of deze appeltaart toast.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
- 1 banaan
- 1 ei
- 3 el havermout
- 2 el appelmoes kaneel 0% suiker
- Flinke snuf kaneel
Voor de toppings:
- 2 á 3 el Griekse yoghurt 0% vet
- ½ appel
- Snuf kaneel
- ± 4 pecannoten
Zo maak je de appeltaart mugcake
Stap 1. Prak de banaan en hak de pecannoten grof. Snijd de appel in kleine blokjes.
Stap 2. Meng in een magnetronbestendige mok de banaan, ei, havermout, appelmoes kaneel 0% suiker en een snuf kaneel tot een beslag.
Stap 3. Zet de mok 3 minuten in de magnetron op 900 watt.
Stap 4. Verhit 1 tl zonnebloemolie in een koekenpan en bak de appeltjes en kaneel 3-4 minuten.
Stap 5. Kiep de mugcake op een bord en garneer met de Griekse yoghurt, appeltjes en pecannoten.