Ingrediënten
Voor één cake
- 200 gram volkoren speltmeel of havermeel
- 150 gram amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 el koek en speculaaskruiden
- 4 rijpe bananen (het liefst zo bruin mogelijk)
- 50 gram (medjoul)dadels
- 3 eieren
- 50 gram ongebrande pecannoten of walnoten
Zo maak je het bananenbrood
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet in met wat boter/olie. Zeef in een grote kom het speltmeel of havermeel met het amandelmeel, bakpoeder en speculaaskruiden.
Stap 2. Pel 3 bananen en verwijder indien nodig de pit uit de (medjoul)dadels. Maal de dadels en bananen fijn in de keukenmachine of blender. Laat rustig draaien en voeg één voor één de eieren toe.
Stap 3. Hak de pecannoten/walnoten grof. Schep de bananenpuree en gehakte noten door het meelmengsel en verdeel over de cakevorm. Halveer de overige banaan in de lengte. Verdeel over het beslag en druk voorzichtig een beetje aan. Bak in ongeveer 35 minuten gaar in het midden van de oven. Laat vervolgens afkoelen.