Bananenbrood met perzik

1 - 07 - 2020 | Ontbijt, Zoete snacks

Bananenbrood met perzik , mijn favoriete ontbijt & snack voor on the go! Vaak bak ik één keer in de week een bananenbrood zodat ik de hele week voorzien ben. Ideaal wanneer je door de weeks niet zoveel tijd hebt om je ontbijt of tussendoortje te maken, maar toch iets verantwoords zoekt! Je haalt namelijk zo 10 plakken uit één brood. 

Het basis recept van mijn bananenbrood is simpel: 3 bananen, 3 eieren, 50 gram dadels, 150 gram speltmeel, wat kaneel en bakpoeder en een handje noten niet te vergeten. Ik varieer er graag op los. Zo voeg ik aan mijn basisrecept ook wel eens wat chocolade, kokos of fruit toe. 

Voor jullie heb ik mijn favoriete bananenbrood van dit moment gemaakt, lekker zomers! Dit bananenbrood is lactosevrij en eventueel ook glutenvrij te maken. Vervang dan het speltmeel door boekweit- of amandelmeel. Let op de smaak verandert wel iets!


Ingrediënten

Voor 1 bananenbrood

  • 2 bananen
  • 50 gram dadels zonder pit
  • 3 eieren
  • 150 gram volkoren speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 á 2 el kaneel 
  • 2,5 perziken of nectarines
  • 2 el kokosrasp
  • 50 gram ongezouten noten
  • snufje zout

Zo maak je het bananenbrood

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in met wat olie of gebruik bakpapier.

Stap 2. Doe de bananen, dadels, eieren, speltmeel, bakpoeder, en kaneel in een blender of keukenmachine en mix alles tot een glad beslag. Giet het beslag in een kom. 

Stap 3. Snijd ondertussen twee perziken in blokjes, meng deze samen met de noten en de kokosrasp door het beslag heen en vergeet er niet een snufje zout aan toe te voegen.

Stap 4. Snijd de halve perzik in plakjes. Giet het beslag in de cakevorm en leg de plakjes perzik bovenop. Bak hem in ongeveer 45-50 minuten gaar. Prik een satéprikker in het brood. Komt deze er droog uit? Dan is het brood klaar. Laat hem afkoelen en snijd hem vervolgens in plakken.


Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]