Bananenbrood met perzik , mijn favoriete ontbijt & snack voor on the go! Vaak bak ik één keer in de week een bananenbrood zodat ik de hele week voorzien ben. Ideaal wanneer je door de weeks niet zoveel tijd hebt om je ontbijt of tussendoortje te maken, maar toch iets verantwoords zoekt! Je haalt namelijk zo 10 plakken uit één brood.
Het basis recept van mijn bananenbrood is simpel: 3 bananen, 3 eieren, 50 gram dadels, 150 gram speltmeel, wat kaneel en bakpoeder en een handje noten niet te vergeten. Ik varieer er graag op los. Zo voeg ik aan mijn basisrecept ook wel eens wat chocolade, kokos of fruit toe.
Voor jullie heb ik mijn favoriete bananenbrood van dit moment gemaakt, lekker zomers! Dit bananenbrood is lactosevrij en eventueel ook glutenvrij te maken. Vervang dan het speltmeel door boekweit- of amandelmeel. Let op de smaak verandert wel iets!
Ingrediënten
Voor 1 bananenbrood
- 2 bananen
- 50 gram dadels zonder pit
- 3 eieren
- 150 gram volkoren speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 á 2 el kaneel
- 2,5 perziken of nectarines
- 2 el kokosrasp
- 50 gram ongezouten noten
- snufje zout
Zo maak je het bananenbrood
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in met wat olie of gebruik bakpapier.
Stap 2. Doe de bananen, dadels, eieren, speltmeel, bakpoeder, en kaneel in een blender of keukenmachine en mix alles tot een glad beslag. Giet het beslag in een kom.
Stap 3. Snijd ondertussen twee perziken in blokjes, meng deze samen met de noten en de kokosrasp door het beslag heen en vergeet er niet een snufje zout aan toe te voegen.
Stap 4. Snijd de halve perzik in plakjes. Giet het beslag in de cakevorm en leg de plakjes perzik bovenop. Bak hem in ongeveer 45-50 minuten gaar. Prik een satéprikker in het brood. Komt deze er droog uit? Dan is het brood klaar. Laat hem afkoelen en snijd hem vervolgens in plakken.