Bietenwraps met falafel

13 - 09 - 2020 | Avondmaaltijd, Lunch

Deze bieten wraps met falafel zijn erg makkelijk te maken. Een gezond en vegetarisch recept dat binnen 15 minuten op tafel staat. Het perfecte recept om te maken na een drukke werkdag of een luie dag in het weekend. Geschikt voor ieder moment van de week. 

Zelf falafel maken is natuurlijk net iets gezonder, maar soms wil je gewoon voor makkelijk gaan en dan zijn kant-en-klare falafelballetjes de oplossing. Even kort aanbakken en klaar! Falafel is een geschikte vleesvervanger. Het bevat relatief veel eiwitten en is daarnaast rijk aan vezels. Je hebt ze in veel verschillende varianten. Mijn favoriet is de falafel hot’n spicy van Maza. Heerlijk in combinatie met de pikante hummus en de gegrilde groenten. 

Daarbij koos ik dit keer voor de bieten wraps / tortilla’s van No Fairytales. Deze wraps bestaan voor 45% uit groenten en bevatten daardoor 25% minder calorieën dan een standaard tortilla. Ook zijn ze 100% plantaardig en bevatten ze voldoende vezels. De groente tortilla’s zijn er in drie verschillende smaken: biet, wortel en paprika chili. Waar je ze kunt vinden? Onder andere bij de Jumbo, Albert Heijn, Coop en Plus. 

Kun je de groente tortilla’s van No Fairytales niet vinden in de winkel? Ga dan voor volkoren wraps.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 No Fairytales bieten tortilla’s
  • 100 – 125 gram falafel
  • 2 el pikante hummus 
  • ½ rode paprika
  • 10 plakjes courgette
  • 2 handen baby spinazie of rucola 
  • 4 el hüttenkäse
  • Verse peterselie (optioneel) 

Maak je het dit gerecht als avondmaaltijd? Verdubbel dan de hoeveelheden.

Zo maak je de bietenwraps met falafel

Stap 1. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafel gaar volgens de aangegeven tijd op de verpakking. 

Stap 2. Snijd de paprika in dunne reepjes en de courgette in dunne plakjes. Grill de paprika en courgette 4-6 minuten in een grillpan, geen grillpan? Bak de groenten dan in ½ el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in een koekenpan. 

Stap 3. Besmeer de bieten tortilla’s met de hummus en verdeel de baby spinazie (of rucola) eroverheen. Verdeel vervolgens de falafel, courgette en paprika eroverheen en garneer met de hüttenkäse en eventueel nog met wat verse peterselie.			

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]