Groente, ik ben er dol op! Mij lukt het vaak dan ook om 250 gram groenten per dag te eten. Alleen met de avondmaaltijd haal ik dit niet altijd. Dus zorg ik ervoor dat ik in mijn ontbijt of lunch ook wat groente stop. Zo voeg ik regelmatig courgette toe aan mijn havermout. Beleg ik mijn boterham met wat rauwkost en probeer ik bij de avondmaaltijd ook op een of andere manier nog wat extra groente toe te voegen.
De Knorr groentewraps zijn daar een mooie toevoeging voor. Met de bietenwraps van @knorrnederland maakte ik dit gerecht met onder andere rode biet, kabeljauw in een krokant jasje en een pittige hummus dressing. De groente wraps van Knorr zijn er in twee varianten: rode biet en wortel. Ze bestaan voor 35% uit groenten. Daarnaast is de smaak van rode biet en wortel wel degelijk terug te proeven.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 4 rode bieten wraps Knorr
- 250 gram kabeljauw
- 20 gram panko
- 400 gram rode biet
- 4 handen veldsla
- 100 ml volle yoghurt of soja yoghurt
- 2 el pittige hummus
Optioneel:
- 30 gram pompoenpitten
- 5 gram dille
Zo maak je de wraps met kabeljauw
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Meng in een kom de panko met een snuf peper, zout en 1 el olijfolie.
Stap 2. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en bedek met de panko. Bak de kabeljauw in 10-15 minuten gaar of totdat de panko goudbruin is.
Stap 3. Snijd de rode biet in blokjes. Meng in een kom de yoghurt met de pittige hummus. Rooster eventueel in een droge koekenpan op hoog vuur de pompoen pitten.
Stap 4. Haal de kabeljauw uit de oven en snijd in stukjes. Smeer de bieten wraps in met de hummus dressing. Verdeel de veldsla, kabeljauw en rode biet eroverheen. Rol op en genieten maar.