Bietenwraps met kabeljauw

8 - 10 - 2020 | Avondmaaltijd

Groente, ik ben er dol op! Mij lukt het vaak dan ook om 250 gram groenten per dag te eten. Alleen met de avondmaaltijd haal ik dit niet altijd. Dus zorg ik ervoor dat ik in mijn ontbijt of lunch ook wat groente stop. Zo voeg ik regelmatig courgette toe aan mijn havermout. Beleg ik mijn boterham met wat rauwkost en probeer ik bij de avondmaaltijd ook op een of andere manier nog wat extra groente toe te voegen.

De Knorr groentewraps zijn daar een mooie toevoeging voor. Met de bietenwraps van @knorrnederland maakte ik dit gerecht met onder andere rode biet, kabeljauw in een krokant jasje en een pittige hummus dressing. De groente wraps van Knorr zijn er in twee varianten: rode biet en wortel. Ze bestaan voor 35% uit groenten. Daarnaast is de smaak van rode biet en wortel wel degelijk terug te proeven.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 rode bieten wraps Knorr
  • 250 gram kabeljauw
  • 20 gram panko
  • 400 gram rode biet
  • 4 handen veldsla
  • 100 ml volle yoghurt of soja yoghurt
  • 2 el pittige hummus

Optioneel:

  • 30 gram pompoenpitten
  • 5 gram dille
Zo maak je de wraps met kabeljauw

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Meng in een kom de panko met een snuf peper, zout en 1 el olijfolie.

Stap 2. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en bedek met de panko. Bak de kabeljauw in 10-15 minuten gaar of totdat de panko goudbruin is.

Stap 3. Snijd de rode biet in blokjes. Meng in een kom de yoghurt met de pittige hummus. Rooster eventueel in een droge koekenpan op hoog vuur de pompoen pitten.

Stap 4. Haal de kabeljauw uit de oven en snijd in stukjes. Smeer de bieten wraps in met de hummus dressing. Verdeel de veldsla, kabeljauw en rode biet eroverheen. Rol op en genieten maar.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]