Bloemkool curry met linzen

14 - 08 - 2021 | Avondmaaltijd

Curry maken doe ik graag. De geurige kruiden, gezonde groente en romige saus. Een bord vol met gezonde comfortfood als je het mij vraagt.

Deze vega bloemkool curry is heerlijk warm, romig en kruidig. Voor een lekkere bite voegde ik nog wat kikkererwten toe. Met dit gerecht wil ik laten zien dat vegetarisch eten helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. 

Het maken van een curry is erg makkelijk. De basis van de curry wordt gevormd door currypasta en kokosmelk. Een currypasta kun je natuurlijk zelf maken, maar ik houd van simpel en snel, vandaar dat ik kies voor een goede currypasta uit de winkel. Het voordeel van een curry is dat je er veel groenten aan toe kunt voegen, waardoor je binnen een handomdraai een voedzame maaltijd op tafel zet.

Ik koos voor de Patak’s Mild curry paste, omdat ik deze zelf erg lekker vind. In plaats van de hele pot gebruik ik de halve pot, zo valt het zout en suikergehalte best mee. Je kunt natuurlijk ook een andere currypasta gebruiken, het is maar net welke je zelf het lekkerst vindt. 

Door een portie bloemkoolrijst toe te voegen aan de zilvervliesrijst, krijg je op een gemakkelijke manier nog meer groenten binnen. Zelf raad ik het niet aan om zilvervliesrijst geheel door bloemkoolrijst te vervangen, aangezien je dan de gezondheidsvoordelen van volkoren producten misloopt.


Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 400 – 600 gram bloemkoolroosjes
  • 2 uien
  • ½  rode peper
  • 300 gram spinazie
  • 4 tomaten
  • 400 gram linzen uit blik
  • 80 gram rode curry pasta Patak’s Mild curry paste
  • 400 ml kokosmelk 6% vet

Zo maak je de bloemkool curry met linzen

Stap 1. Breng ruim water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat uitstomen. 

Stap 2. Halveer de bloemkoolroosjes en snijd grotere roosjes in vieren. Snijd de tomaten in blokjes en snipper de ui. Snijd de rode peper fijn. 

Stap 3. Verhit wat olijfolie in een grote wok en fruit de ui en rode peper 1 minuut aan. Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe en bak 4 minuten mee. Giet de linzen af, spoel om en laat uitlekken.

Stap 4. Voeg de spinazie en currypasta toe aan de bloemkoolroosjes en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de kokosmelk, linzen, tomatenblokjes en 50 ml water toe. Verhit afgedekt ±5 minuten. 

Stap 5. Verdeel de rijst over de borden, schep de curry eroverheen en garneer eventueel met wat feta en koriander.


Bloemkool-curry-met-linzen-1

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 512 kcal
  • 14,5 gram vet, waarvan verzadigd 6,8
  • 21,4 gram eiwitten
  • 66,6 gram koolhydraten
  • 15,4 gram vezels
  • 1,3 gram zout

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]