Chia pudding, je bent er fan van of niet. Ik vind het een ideaal ontbijt voor drukke ochtenden, want je kunt de chia pudding namelijk al een dag van te voren maken. Je hoeft het de volgende dag alleen nog even af te maken met wat lekker toppings.
Dit keer maakte ik een chia pudding met rode biet en topte ik de chia pudding af met wat verse frambozen en 100% pindakaas. Mocht je nog opzoek zijn naar meer recepten voor een heerlijke chia pudding, probeer dan deze met blauwe bessen of deze met cacao ook eens.
Chiazaad is ook nog eens gezond. Het bevat namelijk omega-3 vetzuren. Dit is een essentieel vetzuur. Een essentieel vetzuur krijg je alleen binnen door middel van voeding. Daarnaast bevat het ook nog eens veel vezels, wat zorgt voor een verzadigend gevoel en een goede spijsvertering.
Door rode biet toe te voegen, krijg je ook gelijk een extra hoeveelheid groenten binnen. Zo moet 250 gram groenten per dag appeltje eitje worden! Deze chia pudding kun je ook meenemen voor onderweg. Daarnaast kun je eindeloos variëren met toppings. Zo verveelt het nooit. Toch niet zo dol op chia pudding vanwege de structuur? Neem dan 1 el chiazaad en vervang de rest door havermout.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 6 eetlepels chiazaad
- 2 el havermout of lijnzaad
- 300 ml melk naar keuze
- 2 kleine gekookte rode biet
- 2 el zoetstof naar keuze
- 2 tl vanille essence
- 100 gram frambozen
- 100% pindakaas (optioneel)
Zo maak je de chia pudding
Stap 1. Begin een dag van te voren met het maken van de chiapudding. Rasp de biet met een fijne rasp. Meng de chiazaad met de havermout/lijnzaad, rode biet, melk, zoetstof en vanille in een bakje en dek af. Zet minimaal 4 uur of een hele nacht in de koelkast.
Stap 2. Haal de chiapudding de volgende ochtend uit de koelkast. Garneer de chiapudding met wat frambozen en eventueel met wat 100% pindakaas naar wens.