In de herfst ben ik dol op comfortfood. Chili con carne is dan ook echt een van mijn favoriete gerechten en al helemaal deze met pompoen. Een kom vol met gehakt, tomaten, bonen, pompoen en afgetopt met zure room en cheddar kaas. Een voedzame bowl vol comortfood, daar maak je mij echt het blijste mee.
En de tortilla chips, maken dit gerecht helemaal af. Ik vind de combinatie tussen zoet en pittig trouwens ook erg lekker. Ben jij ook zo’n fan van comfort food? Dan vind je wellicht deze ovenschotel met gnocchi of deze gezonde lasagne ook wel wat.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 gram flespompoen blokjes
- 4 knoflooktenen
- 2 rode uien
- 400 gram mager rundergehakt
- 6 tl Mexicaanse kruiden
- 800 gram gemengde bonen
- 2 blikken tomatenblokjes
- 4 volkoren tortilla’s
- 100 gram zure room of magere kwark
- 50 gram geraspte 30+ kaas
Zo maak je de chili sin carne met pompoen
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. SPers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode uien.
Stap 2. Verhit 1 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel. Fruit de knoflook, ui en pompoenblokjes 6 minuten aan.
Stap 3. Verhit in een andere pan 1 el zonnebloemolie. Voeg het gehakt toe en 4 tl Mexicaanse kruiden. Bak het gehakt in 4-5 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Laat ondertussen de gemengde bonen uitlekken in een vergiet.
Stap 4. Voeg de tomatenblokjes en het gehakt toe aan de hapjespan met pompoen en roer goed door. Laat de chili 10-12 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen, met de deksel op de pan. Voeg tenslotte de gemengde bonen toe aan de chili en verhit nog 1-2 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 5. Snijd de tortilla’s in driehoeken, zodat je tortilla punten krijgt. Verdeel de tortilla punten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en de overige Mexicaanse kruiden. Bak 3-4 minuten in de oven.
Stap 6. Verdeel de chili over de borden en garneer met de zure room/magere kwark en geraspte kaas. Serveer met de zelfgemaakte tortillachips.
Dit recept is in samenwerking met HelloFresh.