Een gezonde chocolade granola is in de winkel soms nog lastig te vinden. Gelukkig kun je granola ook gemakkelijk zelf maken. Stiekem is het ook nog eens een stuk lekkerder. Je kunt namelijk extra knapperige granola maken met van die grote stukken erin. Deze chocolade granola met hazelnoot wil je dan ook echt proberen.
Mijn tip om je granola lekker knapperig te maken: voeg op het laatste voordat de granola de oven in gaat één eiwit toe. Hierdoor maak je deze chocolade granola lekker crunchy zonder al te veel suiker te gebruiken. Ben je niet zo van de chocolade granola, maar liever van de naturel variant? Probeer dan deze gezonde granola met noten ook eens.
Voor deze granola gebruik ik voornamelijk de producten van de Notenshop. Gemakkelijk te bestellen vanuit huis en een ruim aanbod aan o.a. noten, havermout, meelsoorten en nog veel meer.
Ingrediënten
- 125 gram grove havervlokken
- 25 gram fijne havermout
- 75 gram hazelnoten (zonder vliesje)
- 25 gram pitten naar keuze
- 2 tl cacaopoeder
- Flinke snuf kaneel
- 3 el honing/agave siroop (of Sukrin Gold Siroop)
- 3 el zonnebloemolie of olie naar keuze
- 1 eiwit
Optioneel
- ± 20 gram kokosvlokken
Zo maak je de chocolade granola
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2. Meng in een kom alle ingrediënten. Roer tenslotte het eiwit er doorheen.
Stap 3. Verdeel de granola over de bakplaat met bakpapier en bak 15-20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Stap 4. Laat vervolgens de granola goed afkoelen, zodat het extra knapperig wordt en doe het vervolgens in een pot. Serveer met wat yoghurt en fruit!
Tip: deze chocolade granola is extra lekker in combinatie met vijgen en Bewaar de granola in een afgesloten pot of bak. Zo kun je hem gemakkelijk 2 weken bewaren.