Chocolade koffie muffins

3 - 03 - 2022 | Zoete snacks

Deze gezondere chocolade koffie muffins wil je maken. Het ideale verantwoorde tussendoortje! Maak gelijk een voorraad en bewaar ze in de diepvries. Zo heb je altijd een lekker en gezond tussendoortje achter de hand. Wie wordt er nou niet blij van de combinatie chocolade en koffie?

Daarnaast zijn deze muffins ook nog eens heerlijk luchtig en voor de liefhebber gemakkelijk glutenvrij te maken. Ben je net als ik dol op muffins? Probeer deze cheesecake muffins ook eens.


Ingrediënten

Voor 10-12 stuks

*Gebruik een zoetmiddel die jij lekker vindt en gelijk staat aan de zoetkracht van 60 gram suiker.


Zo maak je de chocolade muffins

Stap 1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet de muffinvormpjes in met wat olie of gebruik papieren vormpjes.

Stap 2. Meng in een kom het havermeel, het amandelmeel en de cacaopoeder. Roer hier de eieren, kwark , zoetmiddel, vanille aroma en het bakpoeder doorheen.

Stap 3. Spatel de chocolade druppels door het beslag. Schep met behulp van een ijstang het beslag in de vormpjes. Je kunt hiervoor ook 2 lepels gebruiken.

Stap 4. Bak de muffins ongeveer 25 á 35 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn.


Dit recept is in samenwerking met De Notenshop.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]