Deze gezondere chocolade koffie muffins wil je maken. Het ideale verantwoorde tussendoortje! Maak gelijk een voorraad en bewaar ze in de diepvries. Zo heb je altijd een lekker en gezond tussendoortje achter de hand. Wie wordt er nou niet blij van de combinatie chocolade en koffie?
Daarnaast zijn deze muffins ook nog eens heerlijk luchtig en voor de liefhebber gemakkelijk glutenvrij te maken. Ben je net als ik dol op muffins? Probeer deze cheesecake muffins ook eens.
Ingrediënten
Voor 10-12 stuks
- 80 gram havermeel
- 100 gram amandelmeel of cashewnotenmeel
- 30 gram cacaopoeder
- 4 eieren
- 300 gram Optimel Kwark Moccachino
- 60 gram zoetmiddel*
- 1 el vanille aroma
- 4 tl bakpoeder
- 50 gram chocolade druppels puur
*Gebruik een zoetmiddel die jij lekker vindt en gelijk staat aan de zoetkracht van 60 gram suiker.
Zo maak je de chocolade muffins
Stap 1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet de muffinvormpjes in met wat olie of gebruik papieren vormpjes.
Stap 2. Meng in een kom het havermeel, het amandelmeel en de cacaopoeder. Roer hier de eieren, kwark , zoetmiddel, vanille aroma en het bakpoeder doorheen.
Stap 3. Spatel de chocolade druppels door het beslag. Schep met behulp van een ijstang het beslag in de vormpjes. Je kunt hiervoor ook 2 lepels gebruiken.
Stap 4. Bak de muffins ongeveer 25 á 35 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn.
Dit recept is in samenwerking met De Notenshop.