Chocolade koffie ontbijttaartje

26 - 08 - 2020 | Ontbijt, Zoete snacks

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 100 gram amandelmeel of 85 gram havermeel
  • 15 gram cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 150 gram Optimel Magere griekse stijl yoghurt koffie
  • 30 gram zoetstof naar keuze
  • 2 tl bakpoeder 
  • Snufje zout
  • 2 blokjes 70-80% pure chocolade
  • 2 verse dadels

Optioneel:

  • 20 – 30 gram noten naar keuze

Zo maak je het chocolade ontbijttaartje

Stap 1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet de springvormpjes in met wat olie of gebruik bakpapier.

Stap 2. Meng in een kom het amandelmeel en de cacaopoeder. Roer hier de eieren, Optimel Magere griekse stijl yoghurt koffie, zoetstof, snuf zout en het bakpoeder doorheen.

Stap 3. Snijd de dadels in stukjes en hak de chocolade grof. Verdeel het beslag over de springvormpjes en duw voorzichtig de dadel,- en chocoladestukjes in het beslag. Verdeel tenslotte de noten er over de chocolade koffie ontbijttaartjes heen.

Stap 4. Bak de taartjes ongeveer 25 á 35 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de taartjes gaar zijn.

Garneer eventueel met wat extra Optimel Magere Griekse stijl yoghurt koffie.



Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Hoe lees je een etiket?

Hoe lees je een etiket?

Als je een etiket goed kunt lezen, kun je gemakkelijk en snel gezonde keuzes maken. Maar hoe lees je eigenlijk een etiket en waar moet je opletten?

Lees meer

Stay connected

Pin It on Pinterest