Chocolade overnight oats

2 - 11 - 2020 | Ontbijt

Met deze chocolade overnight oats wil je iedere ochtend van de week wel starten. In de lente en zomer maak ik liever overnight oats. Het is eigenlijk hetzelfde als havermoutpap, alleen bereid je het niet in een pan, maar zet je de havermout een nachtje in de koelkast. Dit keer maakte ik overnight oats met chocolade. 

Het fijne aan overnight oats is dat je het een avond van te voren al klaar kunt maken, zodat je in de ochtend wat meer tijd overhoudt. Daarnaast zijn overnight oats ook een ideaal ontbijt om mee te nemen voor onderweg. Qua smaak kun je alle kanten op. Aangezien ik nog geen variant had met chocolade, maakte ik dit keer overnight oats met cacao. Daarnaast voegde ik er nog wat chiazaad en vanille aroma aan toe.

Dit ontbijt bevat veel vezels, waardoor je lang verzadigd zult zijn en niet direct na twee uur alweer trek krijgt. Ik topte de chocolade overnight oats af met blauwe bessen, frambozen en amandelschaafsel. Mocht je het simpel willen houden, top de chocolade overnight oats dan af met wat plakjes banaan. 

Een simpel en lekker ontbijt gemaakt van slechts een paar ingrediënten.


Deze overnight oats zijn:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Plantaardig
  • Vezelrijk

Ingrediënten

Voor 2 personen

Optioneel:

  • 75 gram frambozen
  • 50 gram blauwe bessen
  • 2 el amandelschaafsel

* Je kunt de Alrpo haverdrink Choco ook vervangen door soja drink, halfvolle melk of chocolademelk zonder toegevoegde suiker


Zo maak je de chocolade overnight oats

Stap 1. Meng de havermout, chiazaad, cacaopoeder, Alpro haverdrink choco en de vanille aroma in een kom of schaaltje door elkaar. 

Stap 2. Dek de kom af en zet de chocolade overnight oats een nachtje in de koelkast. Haal de volgende ochtend de chocolade overnight oats uit de koelkast en garneer eventueel met de frambozen, blauwe bessen en het amandelschaafsel.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]