Met deze chocolade overnight oats wil je iedere ochtend van de week wel starten. In de lente en zomer maak ik liever overnight oats. Het is eigenlijk hetzelfde als havermoutpap, alleen bereid je het niet in een pan, maar zet je de havermout een nachtje in de koelkast. Dit keer maakte ik overnight oats met chocolade.
Het fijne aan overnight oats is dat je het een avond van te voren al klaar kunt maken, zodat je in de ochtend wat meer tijd overhoudt. Daarnaast zijn overnight oats ook een ideaal ontbijt om mee te nemen voor onderweg. Qua smaak kun je alle kanten op. Aangezien ik nog geen variant had met chocolade, maakte ik dit keer overnight oats met cacao. Daarnaast voegde ik er nog wat chiazaad en vanille aroma aan toe.
Dit ontbijt bevat veel vezels, waardoor je lang verzadigd zult zijn en niet direct na twee uur alweer trek krijgt. Ik topte de chocolade overnight oats af met blauwe bessen, frambozen en amandelschaafsel. Mocht je het simpel willen houden, top de chocolade overnight oats dan af met wat plakjes banaan.
Een simpel en lekker ontbijt gemaakt van slechts een paar ingrediënten.
Deze overnight oats zijn:
- Glutenvrij
- Lactosevrij
- Plantaardig
- Vezelrijk
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 80 gram havermout
- 2 el chiazaad
- 1 tl cacaopoeder
- 250 ml Alpro Haverdrink Choco *
- 1 tl vanille aroma
Optioneel:
- 75 gram frambozen
- 50 gram blauwe bessen
- 2 el amandelschaafsel
* Je kunt de Alrpo haverdrink Choco ook vervangen door soja drink, halfvolle melk of chocolademelk zonder toegevoegde suiker
Zo maak je de chocolade overnight oats
Stap 1. Meng de havermout, chiazaad, cacaopoeder, Alpro haverdrink choco en de vanille aroma in een kom of schaaltje door elkaar.
Stap 2. Dek de kom af en zet de chocolade overnight oats een nachtje in de koelkast. Haal de volgende ochtend de chocolade overnight oats uit de koelkast en garneer eventueel met de frambozen, blauwe bessen en het amandelschaafsel.