Courgette havermoutpap

18 - 02 - 2022 | Ontbijt

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 45 gram havermout
  • 250 ml halfvolle melk of sojadrink
  • 1 tl vanille aroma
  • Hand geraspte courgette
  • Hand frambozen (ook lekker met banaan)
  • Noten of pitten naar smaak

Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan zoetstof naar smaak toe.


Zo maak je de courgette havermoutpap

Stap 1. Doe de havermout, melk, courgette en vanille aroma in een pan en verwarm op middelhoog vuur. Roer regelmatig door.

Stap 2. Draai als de havermout de gewenste structuur heeft het vuur uit. Vind je je havermout nog wat te dik? Voeg er dan nog een scheut melk aan toe. Gebruik je zoetstof? Voeg deze dan nu toe.

Stap 3. Verdeel de havermout over een schaaltje. Garneer met de frambozen en noten/pitten.

Je kunt de havermout met melk, courgette en vanille aroma ook al een avond van te voren in de koelkast zetten en de volgende ochtend 2-3 minuten op 900 watt opwarmen in de magnetron.


Heb je dit recept gemaakt? Vergeet dan niet om het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen. Ik kijk uit naar jullie creaties.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]