Een kijkje achter de schermen

7 - 05 - 2021 | Voeding


Het uiteindelijke recept dat jullie zien op mijn website, daar gaan heel wat stappen aan vooraf. Het is niet even simpel een foto maken en klaar. Het recept moet namelijk ook nog eerst bedacht worden en uitgewerkt worden. 

Allereerst bedenk ik een recept. De ingrediënten die ik nodig heb zet ik alvast in een Word document. Dit vind ik gemakkelijk, zo kan ik precies zien welke ingrediënten ik op mijn boodschappenlijstje moet zetten. Vervolgens maak ik een moodboard in hetzelfde Word document en ga ik bedenken hoe ik het recept wil gaan stijlen. Zo heb ik vooraf alles overzichtelijk in een document staan. 

Als dat gebeurd is duik ik de keuken in om te gaan koken. De keuken vult zich met heerlijke geuren. Als het eten bereid is stijl ik de gerechten en zijn ze klaar om op de foto te gaan. Ik maak heel wat foto’s van een gerecht, zodat ik zeker weet dat de foto’s naar wens zijn. Als dat gebeurd is ga ik de foto’s bewerken en schrijf ik het gehele recept uit in Word. Inclusief bereidingswijze. Zo kan ik al mijn recepten gemakkelijk opslaan en snel terugvinden wanneer ik ze nodig heb.


Programma’s

Of ik nou mijn recepten aan het uittypen ben voor klanten of blog artikelen aan het schrijven ben voor op de website. Voor mij zijn de programma’s van Microsoft onmisbaar. Vanaf het begin van mijn carrière gebruik ik deze programma’s al voor het uitwerken van mijn recepten.

Van Coolblue heb ik kortgeleden een Microsoft 365 Personal pakket ontvangen. Zo ben ik het hele jaar voorzien van deze software. Handig om mijn carrière tot een succes te maken. Daarnaast zijn de programma’s ook ideaal voor een beetje structuur. Zoals ik al zei kun je documenten gemakkelijk opslaan en snel terugvinden. 

In het Microsoft 365 Personal pakket zitten de volgende programma’s:

  • Word
  • Excel
  • PowerPoint
  • OneNote
  • Outlook
  • Access
  • Publisher

OneNote, Access en Publisher zijn voor mij nog vrij nieuwe programma’s waar ik nooit of zelden nog mee heb gewerkt. De andere programma’s gebruik ik bijna dagelijks.

Voor mij als receptontwikkelaar en content creator zijn een aantal programma’s echt onmisbaar. Zoals je in het begin al kon lezen is Word een van de programma’s die ik het meest gebruik bij het ontwikkelen van recepten, maar ook bij het creëren van content. 

Mijn klanten geven vaak ook aan dat ze de recepten of artikelen graag in een Word document willen ontvangen. Nadat de recepten zijn uitgewerkt stuur ik ze meestal via mijn Outlook mail door naar de klant. Zodat zij hem daarna gemakkelijk kunnen openen. Ook is Excel zo’n programma dat onmisbaar voor mij is als ondernemer. Mijn administratie sla ik op in Excel. Dit geeft mij een duidelijk overzicht van hoe het ervoor staat met mijn financiën en zo kan de boekhouder het ook gemakkelijk inzien. Een win win situatie dus! 

Momenteel geef ik weinig offline presentaties vanwege corona, dus op moment gebruik ik PowerPoint wat minder vaak dan eerder. Ik hoop hier in de toekomst weer mee aan de slag te kunnen gaan en ik kan niet wachten om veel mensen te inspireren.

De aankomende tijd ga ik mezelf eens verder verdiepen in OneNote en Publisher. Zoals ik net al aangaf zijn dit voor mij vrij nieuwe programma’s. Maar ik houd ervan om nieuwe dingen te ontdekken en misschien kom ik erachter dat deze programma’s meerwaarde zijn voor mij en mijn onderneming. 

Gebruik jij de programma’s van microsoft al? Of ben jij nieuwsgierig geworden en wil je er direct mee aan de slag? Neem dan eens een kijkje op de website van Coolblue. Hier vind je meer over het Microsoft 365 Personal pakket.

0 reacties

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Hoe lees je een etiket?

Hoe lees je een etiket?

Als je een etiket goed kunt lezen, kun je gemakkelijk en snel gezonde keuzes maken. Maar hoe lees je eigenlijk een etiket en waar moet je opletten?

Lees meer

Stay connected

Pin It on Pinterest