Eetdagboek oktober

26 - 10 - 2020 | Eetdagboeken

In september deelde ik al eerder een eetdagboek en dit was een van de best bekeken artikelen van de maand. Vandaar dat ik het niet kon laten om er deze maand ook een te schrijven. Voortaan deel ik maandelijks één eetdagboek van drie dagen met jullie. Dit om jullie te inspireren en te laten zien wat ik zoal op een dag eet.

Ik vind het belangrijk dat de basis van mijn eetpatroon voedzaam en ‘gezond’ is. Ik luister vooral naar mijn gevoel. Heb ik honger dan eet ik, zit ik vol dan stop ik. De ene dag krijg ik dus wat meer binnen dan de andere dag bijvoorbeeld. Ook beoordeel ik producten niet als gezond of ongezond, maar maak ik onderscheid in gezondere keuzes en minder gezonde keuzes. Je zult zien dat dat laatste ook regelmatig voorkomt bij mij.

Gedurende de dag drink ik voornamelijk koffie, thee, water. Mocht ik wat anders drinken, dan vermeld ik dit erbij.


Disclaimer

Het delen van dit eetdagboek is vooral als inspiratie voor jullie, niet om dingen klakkeloos over te nemen. Dit eetdagboek is een voorbeeld wat wat ik eet gedurende de dag. Ieder lichaam heeft een andere behoefte als het draait om voeding. Door op deze manier te eten krijg ik voldoende binnen en een bult aan energie. Dat kan voor jou misschien anders zijn, dus doe vooral waar jij je lekker bij voelt en wat goed past bij jou. Want wat voor mij voldoende is, kan voor jou te veel of te weinig zijn. 

Let’s go!


Eetdagboek van Lisa


Maandag

Ontbijt 09:00 Mijn dag start ik met een kom havermoutpap. Mijn favoriete recept is momenteel: 45 gram havermout, 200 ml (lactosevrije) halfvolle melk en 125 gram mango. Om hem iets zoeter te maken doe ik er een flavour shot vanille van personal protein doorheen. Daarbij drink ik nog een kop koffie.

Tussendoortje 11:20 Ik begin iets trek te krijgen, om te voorkomen dat ik ga snoepen besluit ik een volkoren boterham met 30+ kaas te nemen. 

Lunch 12:21 Soms heb ik een favoriete combinatie qua broodbeleg. Momenteel zijn dat er twee, namelijk brie met rauwe ham en filet americain met een gekookt ei. Dit keer ging ik voor de tweede combinatie op een hard volkorenbroodje. Daarbij eet ik nog een cracker met hüttenkäse en komkommer. Tussendoortje 16:00 De hele middag bezig geweest met fotograferen, waardoor ik niet echt trek had. Na het fotograferen nam ik even een pauze en ging ik voor een cappuccino  met een hand pepernoten en een blokje pure chocolade. 

Avondeten 18:10 Vorige week had ik al zin in pasta en vandaag heb ik het eindelijk weer eens gemaakt. Dit keer koos ik voor volkoren spelt pasta met zeevruchten en de pasta basis van de Lidl. Daaroverheen deed ik nog wat geraspte kaas. Een pasta is voor mij namelijk niet compleet zonder kaas.

Tussendoortje 20:45 Fruit eten is niet m’n sterkste punt hoor. Maar een warme appel met kaneel en rozijnen gaat er altijd wel in. Ik schepte er nog wat magere kwark overheen. Tot zover mijn dag.


Vrijdag

Ontbijt 08:30 Ik start mijn dag hetzelfde als maandag: havermoutpap met mango. In plaats van koffie kies ik dit keer voor thee bij mijn ontbijt. Ik kon het niet laten om nog even een handje pepernoten te eten. 

Tussendoortje 11:00 Die warme appel was mij wel erg goed bevallen. Ik neem hem nu weer als tussendoortje met wat kwark en 100% pindakaas.

Lunch 12:40 Ik maak een tosti van twee volkoren boterhammen met kaas, ham en tomaat. Daarbij eet ik nog een klein schaaltje soja yoghurt met wat muesli. 

Tussendoortje 15:30 Tijd voor pauze. Ik neem een cappuccino van soja melk. Daarbij eet ik een Snack a Jacks Rijstwafels chocolade chip. Later in de middag snoep ik nog wat snoeptomaten weg. 

Avondeten 19:15 Vandaag stonden er gevulde paprika’s op het menu. Ik vulde de paprika’s met zilvervliesrijst, mager rundergehakt, courgette, tomatensaus, kidneybonen en geraspte kaas. 

Tussendoor 21:00 Twee glazen rode wijn met bitterballen en mayonaise. Het draait tenslotte allemaal om de balans, toch? Wat heb ik hier van genoten zeg.


Zaterdag

Ontbijt 09:30 Vandaag een keer geen havermoutpap, maar een schaaltje soja yoghurt met zelfgemaakte granola en warme appel met kaneel en rozijnen. 

Lunch 12:40 Ik neem twee maiswafels met brie en rauwe ham. Zeker niet de gezondste beleg keuze, maar genieten van wat je lekker vindt, vind ik enorm belangrijk. Daarbij eet ik nog twee volkoren crackers met 30+ kaas en plakjes tomaat. 

Tussendoortje 15:35 Er stond nog een bak aardbeien in de koelkast. Deze snoepte we samen leeg. 

Avondeten 18:00 Vandaag stond de tomaten risotto van leukerecepten.nl op het menu. Zelf voegde ik er nog wat zongedroogde tomaten en chorizo aan toe. Wat een heerlijk recept was dit zeg.

Tussendoor 20:00 Wanneer je een monchou taart maakt, maar deze half uit elkaar valt. Gelukkig was de smaak nog lekker dus vulde we een glaasje met monchou taart, waar ik heerlijk van genoten heb.

Later op de avond drink ik nog een glas rode wijn.

Niet de meest gezonde dag van de week. Maar ik heb er in ieder geval volop van genoten, zonder schuldgevoel.


Zoals je kunt zien draait het bij mij om de balans. Gezond eten vormt de basis, maar ik vind het ook erg belangrijk om te genieten van dingen die ik echt lekker vind. Daarbij hoort bijvoorbeeld ook een goed glas rode wijn (of twee) en een portie bitterballen. Wees niet te streng voor jezelf. Door af en toe wat ‘minder gezonds’ te nemen, houd je het makkelijker vol.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]