Gezonde kapsalon

28 - 04 - 2021 | Avondmaaltijd

Kapsalon, je houd er van of niet. Een tijd geleden kozen we voor een gezonde kapsalon in onze box voor HelloFresh en ook een aantal andere lekkere recepten zoals de pizza portobello’s met gebakken krieltjes en salade. Sindsdien eten we bijna wekelijks kapsalon. Aan het bestaande recept heb ik een kleine twist gegeven, zo vinden wij hem namelijk het allerlekkerst. Je proeft zelfs nauwelijks verschil met de ‘echte’ kapsalon.

In dit recept worden de aardappels namelijk niet gefrituurd, maar bereid in de oven. Daarnaast heb ik de shoarma vervangen door kippendijfilet en op smaak gebracht met kipkruiden zonder zout. Je zou eventueel ook shoarmakruiden zonder toegevoegd zout kunnen gebruiken. Tenslotte heb ik er wat extra groenten aan toegevoegd en gekozen voor 30+ kaas. 

Een gezonde maaltijd voor doordeweeks of in het weekend. Net wanneer jij er zin in hebt. Zeker weten dat dit recept het goed in de smaak gaat vallen bij het hele gezin.


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram kippendijfilet reepjes
  • 2 tl Euroma Portugese kipkruiden
  • 50 gram geraspte 30+ kaas
  • 100 gram fijne ijsbergsla
  • 10 cherrytomaten
  • 100 gram komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 el knoflooksaus
  • 2 el volle yoghurt

Zo maak je de gezonde kapsalon

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen. Snijd de aardappels in frietjes van± 1 cm dik. Meng met 1 el olijfolie, peper en een snufje zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak ±25-30 minuten in de oven.

Stap 2. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipdijfiletreepjes in 6-8 minuten gaar. Breng op smaak met de Portugese kipkruiden.

Stap 3, Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. 

Stap 4. Verdeel de helft van de sla over een ovenschaal en schep daar de friet en kip overheen. Verdeel vervolgens de kaas eroverheen en daarbovenop de rest van de sla, komkommer, tomaat en rode ui. Zet de ovenschaal ± 5 minuten terug in de oven.

Stap 5. Meng ondertussen de knoflook met de volle yoghurt. Garneer de kapsalon met de knoflooksaus. Genieten maar!


Heb je enorm genoten van dit recept? Of viel dit recept goed in de smaak bij het hele gezin? Probeer dan deze gezonde lasagne ook eens.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Hoe lees je een etiket?

Hoe lees je een etiket?

Als je een etiket goed kunt lezen, kun je gemakkelijk en snel gezonde keuzes maken. Maar hoe lees je eigenlijk een etiket en waar moet je opletten?

Lees meer

Stay connected

Pin It on Pinterest