Gezonde kip kerrie

27 - 10 - 2021 | Avondmaaltijd

Kip kerrie een gerecht wat in de meeste huishoudens regelmatig op tafel staat. Je kunt een zakje kerriesaus uit de supermarkt gebruiken, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Dit laatste heb ik gedaan. Ik maakte er namelijk een gezonde kip kerrie van zonder pakjes en zakjes. Het is gemakkelijker dan je denkt en de smaak is er niet minder om.

In plaats van een zakje kerrie saus, heb ik kookroom light en kerriepoeder gebruikt. Daarnaast heb ik gekozen voor zilvervliesrijst en verse ananas blokjes. Met een paar simpele aanpassingen maak je er gemakkelijk een gezonde variant van. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

Wil je liever een vegetarische variant? Vervang dan de kipdijfiletreepjes door vegetarische kipstukjes. Niet zo’n fan van vleesvervangers? Ga dan voor kikkererwten. Liever veganistisch? Vervang dan ook de kookroom door Alpro Cuisine light.


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 200 ml kookzuivel / kookroom light
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl maizena
  • 400 gram sperziebonen
  • 120 gram verse ananas blokjes*
  • 200 gram kipdijfiletreepjes

Optioneel

  • 2 tl gomasio

*Je kunt ook voor ananas blokjes op sap gaan. Ga liever niet voor de variant op siroop, hier is meer suiker aan toegevoegd.


Zo maak je de gezonde kip kerrie

Stap 1. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking gaar. Giet af en laat uitstomen. Breng ruim water aan de kook in een andere pan en kook de sperziebonen in 6-8 minuten gaar. Giet daarna af.

Stap 2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipdijfiletreepjes in + 7-8 minuten gaar. Voeg daarna de kookzuivel en kerriepoeder toe en laat ± 4-5 minuten zachtjes inkoken. Blijft de saus wat dun? Meng dan 1 tl maizena met 1 el water en voeg het toe aan de saus. Voeg de ananasblokjes toe en laat nog 2 minuten warm worden. Breng op smaak met peper en een snufje zout.

Stap 3. Verdeel de rijst en de sperziebonen over de borden. Garneer de sperziebonen eventueel met wat gomasio. Schep de kip kerrie erbij en genieten maar.


Heb je genoten van dit recept? Dan is misschien deze chili con carne of deze tomaten risotto ook wel iets voor jou.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Hoe lees je een etiket?

Hoe lees je een etiket?

Als je een etiket goed kunt lezen, kun je gemakkelijk en snel gezonde keuzes maken. Maar hoe lees je eigenlijk een etiket en waar moet je opletten?

Lees meer

Stay connected

Pin It on Pinterest