Pasta pesto is dat niet iedereens favoriet? Volgens mij wel, vandaar dat ik aan de slag ging met een gezondere variant. Een pasta pesto met lekker veel groenten, kip en tomaat en bijna net zo lekker als de echte pasta pesto. Ik zeg bijna er kan niet zoveel op tegen een bord pasta!
Daarnaast wordt de pasta gegarneerd met een basilicum pecan crunch! Ik vind het namelijk altijd erg lekker om aan een gerecht een crunchy bite toe te voegen.
Is jouw doordeweekse avond regelmatig een race tegen de klok om een gezonde maaltijd op tafel te toveren? Dan zou dit recept wel eens je nieuwe favoriet kunnen worden. Daarnaast is deze gezondere pasta pesto ook makkelijk vegetarisch te maken, door voor plantaardige kipstukjes of kikkererwten te kiezen. Zelf vind ik de pesto van de versafdeling van de supermarkt erg lekker, maar er gaat natuurlijk niets boven zelfgemaakte pesto. En dat is makkelijker te maken dan je misschien denkt. Probeer gewoon uit welke je het lekkerste vindt.
In plaats van spaghetti kun je natuurlijk elke soort pasta gebruiken die je maar wil, zelf vind ik het ook erg lekker met gnocchi. De crunchy toppings is een extra toevoeging, uiteraard kun je deze ook achterwege laten.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 240-280 gram volkoren spaghetti
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram courgette spaghetti
- 100 gram Paturain Knoflook fijne kruiden light
of kruidenroomkaas light - 3 el groene pesto*
- 300 gram cherrytomaten
- 300 gram kipfilet
Topping (optioneel)
- 10 blaadjes basilicum
- 30 gram geraspte Grana padano
- 30 gram pecannoten
Liever de pesto zelf maken? Doe 30 gram basilicum, 40 gram Parmezaanse kaas, 90 gram pijnboompitten, 5-6 el olijfolie en 1 teentje knoflook in het hakmolentje van de staafmixer en hak totdat er een smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met peper en een snufje zout.
Zo maak je de gezondere pasta pesto
Stap 1. Breng een grote pan met water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Snipper de rode uien en pers de knoflook. Halveer de cherrytomaten en snijd de kipfilets in reepjes of blokjes.
Stap 2. Kook de volkoren spaghetti 10-12 minuten, afgedekt. Giet daarna af en laat even uitstomen. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een grote koekenpan.
Stap 3. Fruit de knoflook en rode ui 2-3 minuten en bak vervolgens de kip 4 minuten aan. Voeg daarna de gehalveerde cherrytomaten toe en bak nogmaals 5 minuten op middelhoog vuur. Bak de laatste 2 minuten de courgette spaghetti mee.
Stap 4. Meng in een schaaltjes de kruidenroomkaas light met de pesto. Voeg samen met de volkoren spaghetti toe aan de groenten met kip en meng goed. Verwarm nog even 1-2 minuten op laag vuur.
Stap 5. Snijd de basilicum fijn en hak de pecannoten grof. Meng met de geraspte Grana padano kaas en zet apart. Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de pecan basilicum topping.