Ingrediënten
- 175 gram volkoren speltmeel of havermeel
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 el speculaaskruiden
- 2 tl kaneel
- 250 gram appel kaneelmoes 0% suiker
- 5 dadels
- 3 eieren
- 3 el amandelschaafsel
Optioneel:
Zo maak je de speculaascake
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Week de dadels 5 minuten in lauw warm water. Snijd vervolgens in stukjes.
Stap 2. Meng de droge ingrediënten, behalve het amandelschaafsel, in een kom. Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom en meng het geheel tot een glad beslag. Roer de dadelstukjes er doorheen.
Stap 3. Giet het beslag in de cakevorm en garneer de speculaascake met het amandelschaafsel. Bak de speculaascake in 35-40 minuten gaar. Laat vervolgens afkoelen.