Ingrediënten
Voor één cake – 20 cm
- 3 eieren
- 150 gram havermeel
- 60 gram amandelmeel
- 2 tl kaneel
- 10 gram bakpoeder
- 180 – 200 gram straciatella kwark
- 2 zakjes vanille suiker
- 50 gram pure chocolade
- 2 tl vanille aroma
- 40 gram zoetmiddel
Zo maak je de stracciatella cake
Stap 1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een cakevorm in met wat olie of bekleed met bakpapier.
Stap 2. Doe de havermeel, amandelmeel, kaneel en bakpoeder in een kom en meng het goed door elkaar heen. Meng in een andere kom de stracciatella kwark, vanille aroma, vanille suiker en zoetmiddel.
Stap 3. Klop de eieren in een kom luchtig met een mixer. Doe dit ongeveer 4 minuten. Spatel voorzichtig de opgeklopte eieren door het kwarkmengsel. Voeg vervolgens de natte en droge ingrediënten bij elkaar en meng tot een luchtig geheel.
Stap 4. Spatel de chocolade door het beslag heen en schep het beslag in de cakevorm. Bak ±35 – 40 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Komt de satéprikker en droog uit, dan is de cake gaar.
Heb je dit recept gemaakt? Vergeet dan niet om het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen.