Gezonde tiramisu

25 - 07 - 2020 | Ontbijt

Een gezonde tiramisu waarvan je kunt smullen zonder dat je een dosis koekjes, mascarpone en suiker naar binnen werkt. Ben jij een echte fan van tiramisu? Dan heb je geluk, want deze gezonde tiramisu kun je zelfs als ontbijt eten. Klinkt goed toch? Dat is het ook!

Wat is tiramisu?
Tiramisu komt oorspronkelijk uit Italië. Het is een echt Italiaans dessert. De smaak heeft de tiramisu onder andere te danken aan de volgende ingrediënten: biscuit, cacao, mascarpone en koffie. De tiramisu is opgebouwd uit verschillende lagen. Onderop vind je de lange vingers die zijn ondergedompeld in koude sterke koffie en besprenkeld met een laagje alcoholische drank. De volgende laag bestaat uit een mengsel van onder andere mascarpone met suiker en ei en als laatst wordt de tiramisu voorzien van een laag cacaopoeder.

Af en toe natuurlijk geen enkel probleem om te genieten van een lekker stuk tiramisu, maar wil je op regelmatige basis tiramisu eten? Dan kan deze gezonde variant de oplossing zijn.

Deze gezondere tiramisu is gemaakt van onder andere amandelmeel, havermout, espresso en vanille kwark. Een portie bevat minder dan 250 kcal en maar liefst 20 gram eiwitten. Ook is de gezonde tiramisu glutenvrij en kun je hem gemakkelijk lactosevrij maken door voor lactosevrije kwark te kiezen.


Ingrediënten

Voor één persoon

  • 20 ml espresso 
  • 15-20 gram amandelmeel
  • 10 gram fijne havermout
  • 1 tl chiazaad
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 tl honing of zoetstof naar keuze
  • 200 gram magere vanille kwark

Zo maak je de gezonde tiramisu

Stap 1. Doe de espresso, amandelmeel, havermout, chiazaad, cacaopoeder en honing of zoetstof in een schaaltje en meng goed. Zet afgedekt een nacht in de koelkast.

Stap 2. Verdeel er de volgende ochtend de magere vanille kwark overheen en bestrooi met wat extra cacaopoeder.

Tip: Hak één blokje pure chocolade grof en strooi over de tiramisu heen, nog lekkerder!


Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]