Een gezonde tiramisu waarvan je kunt smullen zonder dat je een dosis koekjes, mascarpone en suiker naar binnen werkt. Ben jij een echte fan van tiramisu? Dan heb je geluk, want deze gezonde tiramisu kun je zelfs als ontbijt eten. Klinkt goed toch? Dat is het ook!
Wat is tiramisu?
Tiramisu komt oorspronkelijk uit Italië. Het is een echt Italiaans dessert. De smaak heeft de tiramisu onder andere te danken aan de volgende ingrediënten: biscuit, cacao, mascarpone en koffie. De tiramisu is opgebouwd uit verschillende lagen. Onderop vind je de lange vingers die zijn ondergedompeld in koude sterke koffie en besprenkeld met een laagje alcoholische drank. De volgende laag bestaat uit een mengsel van onder andere mascarpone met suiker en ei en als laatst wordt de tiramisu voorzien van een laag cacaopoeder.
Af en toe natuurlijk geen enkel probleem om te genieten van een lekker stuk tiramisu, maar wil je op regelmatige basis tiramisu eten? Dan kan deze gezonde variant de oplossing zijn.
Deze gezondere tiramisu is gemaakt van onder andere amandelmeel, havermout, espresso en vanille kwark. Een portie bevat minder dan 250 kcal en maar liefst 20 gram eiwitten. Ook is de gezonde tiramisu glutenvrij en kun je hem gemakkelijk lactosevrij maken door voor lactosevrije kwark te kiezen.
Ingrediënten
Voor één persoon
- 20 ml espresso
- 15-20 gram amandelmeel
- 10 gram fijne havermout
- 1 tl chiazaad
- 1 tl cacaopoeder
- 1 tl honing of zoetstof naar keuze
- 200 gram magere vanille kwark
Zo maak je de gezonde tiramisu
Stap 1. Doe de espresso, amandelmeel, havermout, chiazaad, cacaopoeder en honing of zoetstof in een schaaltje en meng goed. Zet afgedekt een nacht in de koelkast.
Stap 2. Verdeel er de volgende ochtend de magere vanille kwark overheen en bestrooi met wat extra cacaopoeder.
Tip: Hak één blokje pure chocolade grof en strooi over de tiramisu heen, nog lekkerder!