Gnocchi met pompoen, spruiten en kikkererwten uit de oven. Dit recept laat goed zien hoe makkelijk het is om af en toe plantaardig te eten. Dit gerecht wordt namelijk geheel bereid in de oven. Zodra alles in de oven zit, heb jij de tijd om lekker even niets te doen of alvast wat op te ruimen.
Wist je trouwens dat de meeste pasta soorten, dus ook gnocchi, plantaardig zijn? Met een kleine twist zet je dus zo een plantaardige pasta op tafel. Dit keer koos ik ervoor om geen saus bij de gnocchi te doen en dat pakte verrassend goed uit. Daarnaast geven de kikkererwten een heerlijke bite aan het gerecht.
Gnocchi, Hoe spreek jij dit eigenlijk uit? Wat je antwoord ook is, lekker is het zeker! Dit keer bereid ik deze pastasoort in de oven, zo wordt -ie lekker krokant. Of gnocchi gezond is? Daar valt over te twisten. Het bevat minder vezels dan volkorenpasta. Dit komt omdat gnocchi wordt gemaakt van aardappel. Aardappels zijn gezonde voedingsmiddelen, vandaar dat ik gnocchi een prima keuze vind. Door veel groenten en kikkererwten aan dit gerecht toe te voegen krijg je per portie maar liefst 19 gram vezels binnen.
Mocht je het toch lekker vinden om er een saus bij te serveren? Dat kan. Maak er dan een zelfgemaakte tomatensaus bij.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500-600 gram verse gnocchi
- 2 zakken AH ovengroente spruitjes pompoen rode ui*
- 500 gram kikkererwten (uitgelekt)
- 2 tl gerookte paprikapoeder of kerriepoeder
- 4 el olijfolie
- 60 gram ongezouten pecannoten
- 4 handen veldsla
Voor de dressing (optioneel)
- 2 el 100% pindakaas
- 5 el soja yoghurt of volle yoghurt
- 1 el sesamolie
- 1 el sojasaus
*Ook zelf samen te stellen door 500 gram pompoenblokjes, 500 gram spruiten en 200 gram rode ui te nemen.
Zo maak je de gnocchi met kikkererwten
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de gnocchi met 2 el olijfolie, peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de gnocchi in ± 20 minuten goudbruin.
Stap 2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Meng vervolgens in een kom met 1 el olijfolie en de gerookte paprikapoeder of kerriepoeder.
Stap 3. Verdeel over een andere bakplaat met bakpapier de oven groente. Besprenkel met 2 el olijfolie. Meng de kikkererwten door de groenten heen en breng op smaak met peper en en een snufje zout. Bak de groenten met kikkererwten ± 15 minuten in de oven of totdat de groenten gaar is.
Stap 4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, zonder boter of olie, en rooster de pecannoten 1-2 minuten. Meng vervolgens de ingrediënten voor de dressing in een kleine kom.
Stap 5. Haal alles uit de oven. Verdeel de veldsla over de borden en verdeel de gnocchi, groenten en kikkererwten over de veldsla. Garneer met pecannoten en de pindadressing.
Gemiddelde voedingswaarde
Per portie
- 575 kcal
- 19 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram
- 18 gram eiwitten
- 72 gram koolhydraten
- 19 gram vezels