Granola cups gevuld met smeuïge pindakaas en afgewerkt met een laag knapperige pure chocolade. Ze zijn gevaarlijk lekker en het is bijna moeilijk om het bij één te laten. V
oor deze pindakaas cups gebruik ik 100% pindakaas. De naam zegt het al, deze pindakaas is gemaakt van alleen pinda’s er is dus geen olie, suiker of zout aan toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de pindakaas lekker smeuïg is.
Wist je trouwens dat deze granola cups met pindakaas en chocolade zelfs helemaal vegan zijn?! Makkelijk om te maken en wie is er nou niet dol op de combinatie banaan, pindakaas en chocolade? Ik in ieder geval wel.
Ingrediënten
Voor 6 stuks
- 115 gram havermout
- 1 banaan, zo rijp mogelijk
- 3 el honing/agave siroop etc.
- 1 tl kaneel
- 4 el 100% pindakaas
- 75 gram extra pure chocolade
Optioneel:
- 1 el pompoenpitten
- 1 el gehakte macadamia noten
Zo maak je de granola cups
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de banaan. Meng met de havermout, honing, kaneel en één el pindakaas in een kom en kneed goed.
Stap 2. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Druk de bodem goed aan en de zijkanten, zodat er kuipjes ontstaan. Bak ±20 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Haal ze er daarna uit en laat iets afkoelen.
Stap 3. Smelt vervolgens de overige 3 eetlepels pindakaas in een pan en verdeel over de zes granola cups. Laat 15-20 minuten opstijven in de koelkast.
Stap 4. Hak nu eventueel de macadamianoten grof, als je deze gebruikt. Smelt daarna de chocolade en verdeel dit dan weer over de pindakaas. Garneer eventueel met de pompoenpitten en macadamianoten en laat nogmaals 15-20 minuten opstijven in de koelkast en daarna zijn ze klaar om ervan te genieten.
Je kunt ze ±3-4 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.