Granola ontbijttaartjes met passievrucht, dat is nou nog eens een feestje in de ochtend. In het weekend neem ik graag uitgebreid de tijd voor mijn ontbijt. Door de weeks ontbijt ik regelmatig met kwark, fruit en granola. Deze granola taartjes zijn eigenlijk hetzelfde, alleen leuke gepresenteerd. Met een paar kleine aanpassingen een heel ander resultaat, leuk toch?
Als vulling gebruik ik de Optimel Griekse stijl vanille. Heerlijk in combinatie met de zure/zoete smaak van de passievrucht. De Optimel Griekse stijl vanille is hoog in eiwitten. Eiwitten zorgen voor een verzadigend gevoel. Vandaar dat ik altijd een eiwitbron toevoeg aan mijn ontbijt.
Ingrediënten
Voor ± 6 stuks
- 125 gram muesli zonder toegevoegde suiker
- 2 el honing of agavesiroop
- 1 banaan
- 3 el olie naar keuze
- 2 eiwitten
- 1 tl kaneel
- 500 gram Optimel Griekse stijl vanille
- 3 passievruchten
Zo maak je de ontbijttaartjes
Stap 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een grote kom. Het is belangrijk dat alles goed aan elkaar plakt.
Stap 2. Vet 6 kleine taart vormpjes (of een grote taartvorm) in met wat olie of bakspray.
Stap 3. Verdeel de muesli over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van de lepel.
Stap 4. Bak de bodem 20-25 minuten goudbruin in de oven. Haal uit de oven en laat goed afkoelen.
Stap 5. Vul vervolgens met de Optimel Magere Griekse stijl yoghurt vanille en de passievrucht en genieten maar.