Je herkent het vast wel, wil je eens gezondere muffins bakken en dan krijg je van die bakstenen. Van die muffins waar je een ruit mee kunt in gooien. Niet echt wat je voor ogen had! Ik heb het in ieder geval vaak gehad.
Gelukkig heb ik nu het recept voor mega luchtige muffins en niet zomaar muffins, maar muffins met een heerlijke cheesecake swirl en fruitige vulling. Wat wil je nog meer?
Ben je net als ik dol op muffins? Probeer dan ook eens deze carrot cake muffins of deze muffins met blauwe bes.
Ingrediënten
Voor 8-10 stuks
- 150 gram havermeel
- 150 gram tarwebloem
- 1 tl kaneel
- 4 tl bakpoeder
- 4 eieren
- 300 gram magere vanille kwark
- Zoetstof naar smaak
- 50 ml zonnebloemolie
Voor de cheesecake swirl
- 100 gram Philadelphia light
- 2 tl bloem
- 20 gram ei
- ±5 el Hero Minder zoet bosvruchten jam
- 1 tl vanille aroma
- Zoetstof naar smaak
Zo maak je de gezonde havermout muffins
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom de droge ingrediënten. Pak een andere kom en meng daar de natte ingrediënten in tot een egaal mengsel.
Stap 2. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een egaal beslag. Het beslag mag nog een beetje dik zijn.
Stap 3. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de cheesecake swirl, behalve de jam, tot een egaal mengsel. Roer daarna de helft van de jam erdoorheen.
Stap 4.Vet de muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes. Verdeel 1,5 el beslag over het vormpje. Schep 1 tl jam erop. Schep vervolgens 1 flinke el beslag eroverheen en garneer met 2 tl cheesecake swirl. Bak de muffins in ± 25 minuten gaar.