Havermouttaart

25 - 05 - 2020 | Ontbijt, Zoete snacks

Havermouttaart. Deze kon natuurlijk niet uitblijven na de havermoutpap, havermout cake en havermout muffins. Het is niet zomaar een taart, want je kunt deze havermouttaart ook prima als ontbijt eten. Deze taart met havermout bevat namelijk naast havermout ook melk en fruit. De componenten voor een gezond ontbijt. 

Een gezond ontbijt bestaat namelijk uit drie verschillende onderdelen:

  • Granen: volkorenbrood, muesli, havermout of volkoren crackers.
  • Eiwitten: kwark, yoghurt, melk, kaas of eieren.
  • Fruit en of groenten

Havermout gebruik ik regelmatig in mijn ontbijt. Havermout is namelijk een bron van vezels, complexe koolhydraten en verschillende vitamines. De complexe koolhydraten zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet in een keer flink stijgt, maar dat de energie geleidelijk wordt afgegeven aan je lichaam. Hierdoor krijg je minder snel honger en heb je langer een verzadigd gevoel. Deze havermouttaart is daarom zeer geschikt als voedzaam ontbijt, zodat je er de hele ochtend tegenaan kunt. 

Het fijne van deze havermouttaart is dat je maar slechts vijf ingrediënten nodig hebt, want naast havermout heb je alleen nog wat melk, frambozen, blauwe bessen, melk en eiwitpoeder nodig. De eiwitpoeder gebruik je om een heerlijke smaak aan de taart te geven. Het is niet per se  nodig voor je eiwitinname, want met een gevarieerd eetpatroon krijg je over het algemeen voldoende eiwitten binnen. Wil je hier graag wat meer over weten? Lees dan vooral het artikel over eiwitten even. 

Deze havermouttaart met frambozen en blauwe bes is glutenvrij, hoog in eiwitten, laag in vet en bevat slechts 162 kcal per punt. Dit wil je proberen! 


Ingrediënten

Voor één taart Ø 19 cm

  • 200 gram havermout
  • 60 gram eiwitpoeder naar keuze
  • 600 ml gram magere melk of soja melk
  • 100 gram bevroren frambozen
  • 100 gram bevroren blauwe bessen

Toppings:

  • Aardbeien & frambozen naar wens
  • Steviala Frost poedersuiker (optioneel)

Havermouttaart-foodlies

Zo maak je de havermouttaart

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier. Meng alle ingrediënten met elkaar en voeg het mengsel in de springvorm. 

Stap 2. Bak het taartje in 45 minuten af in het midden van de oven. Top het taartje af met aardbeien en eventueel (suikervrije)poedersuiker.


Gemiddelde voedingswaarde

Per 1/8 deel

  • 162 kcal
  • 2,2 gram vet
  • 22,5 gram koolhydraten
  • 11,1 gram eiwitten

Dit recept is gemaakt door Yara van Home of a foodie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Stress

Stress

n dit artikel lees je wat stress precies is en wat de gevolgen zijn van negatieve stress voor ons lichaam en brein.

Lees meer
Welke olie is gezond?

Welke olie is gezond?

Er is tegenwoordig in de supermarkt een enorm aanbod aan verschillende soorten olie. Maar welke olie is nou gezond om te gebruiken tijdens bakken?

Lees meer

Stay connected