Havermoutpap met pompoen

21 - 10 - 2021 | Ontbijt

Ik ben benieuwd of jullie het ook hebben. Sinds de ochtenden weer wat kouder worden begin ik mijn dag graag met een warm en voedzaam ontbijt. Havermoutpap met pompoen is momenteel mijn favoriet, maar ook hier heb ik altijd fases in. Het liefst eet ik het ook nog met een deken om op de bank.

Eerder deelde ik al het recept voor havermoutpap met wortel en vandaag is mijn favoriet aan de beurt, namelijk pompoen havermoutpap. Deze heb ik eigenlijk altijd al het lekkerst gevonden. De structuur is prettig en je proeft niets van de pompoen. Tip van mij gebruik hiervoor een potje babyvoeding van de Albert Heijn. Hier is namelijk enkel pompoen aan toegevoegd. Hetzelfde dus als pompoenpuree.

Ben je net als ik ook zo dol op havermout? Probeer dan ook zeker deze havermout met courgette of deze havermoutpap met appel.

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 45 gram Quaker havermout
  • 200 – 250 ml soja drink
  • 4 el pompoenpuree*
  • 1 tl vanille aroma
  • Snuf speculaaskruiden
  • 1 banaan

Optioneel

  • Zoetstof naar wens
  • 1 el pompoenpitten
  • Klein handje pecannoten

*Je kunt ook de AH Biologisch Pompoen babyvoeding gebruiken. Deze bestaat namelijk enkel uit pompoen.

Zo maak je de havermoutpap met pompoen

Stap 1. Doe de havermout, soja drink, pompoenpuree, vanille aroma en speculaaskruiden in een pan en verwarm op middelhoog vuur. Roer regelmatig door.

Stap 2. Snijd de banaan in stukjes en meng door de havermout heen. Draai als de havermout de gewenste structuur heeft het vuur uit. Vind je je havermout nog wat te dik? Voeg er dan nog een scheut water of melk aan toe. Gebruik je zoetstof? Voeg deze dan nu toe.

Stap 3. Verdeel de havermout over een schaaltje. Garneer met de pompoenpitten en/of de pecannoten.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]