Ik ben benieuwd of jullie het ook hebben. Sinds de ochtenden weer wat kouder worden begin ik mijn dag graag met een warm en voedzaam ontbijt. Havermoutpap met pompoen is momenteel mijn favoriet, maar ook hier heb ik altijd fases in. Het liefst eet ik het ook nog met een deken om op de bank.
Eerder deelde ik al het recept voor havermoutpap met wortel en vandaag is mijn favoriet aan de beurt, namelijk pompoen havermoutpap. Deze heb ik eigenlijk altijd al het lekkerst gevonden. De structuur is prettig en je proeft niets van de pompoen. Tip van mij gebruik hiervoor een potje babyvoeding van de Albert Heijn. Hier is namelijk enkel pompoen aan toegevoegd. Hetzelfde dus als pompoenpuree.
Ben je net als ik ook zo dol op havermout? Probeer dan ook zeker deze havermout met courgette of deze havermoutpap met appel.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
- 45 gram Quaker havermout
- 200 – 250 ml soja drink
- 4 el pompoenpuree*
- 1 tl vanille aroma
- Snuf speculaaskruiden
- 1 banaan
Optioneel
- Zoetstof naar wens
- 1 el pompoenpitten
- Klein handje pecannoten
*Je kunt ook de AH Biologisch Pompoen babyvoeding gebruiken. Deze bestaat namelijk enkel uit pompoen.
Zo maak je de havermoutpap met pompoen
Stap 1. Doe de havermout, soja drink, pompoenpuree, vanille aroma en speculaaskruiden in een pan en verwarm op middelhoog vuur. Roer regelmatig door.
Stap 2. Snijd de banaan in stukjes en meng door de havermout heen. Draai als de havermout de gewenste structuur heeft het vuur uit. Vind je je havermout nog wat te dik? Voeg er dan nog een scheut water of melk aan toe. Gebruik je zoetstof? Voeg deze dan nu toe.
Stap 3. Verdeel de havermout over een schaaltje. Garneer met de pompoenpitten en/of de pecannoten.