Hüttenkäse scones

2 - 10 - 2020 | Ontbijt, Zoete snacks

Hüttenkäse, ook wel cottage cheese genoemd, is ontzettend veelzijdig. Je kunt het met zowel zoete als hartige ingrediënten combineren, vanwege de neutrale frisse smaak. Het is één van de meest pure vormen van verse kaas en heeft een korrelige structuur. Daarnaast bevat het maar 3,9% vet en is het een kaassoort dat laag in zout is. 

Ik ben dol op Hüttenkäse. Regelmatig deed ik hüttenkäse als beleg op mijn scones met wat jam, tot ik bedacht dat de Hüttenkäse natuurlijk ook gewoon in de scones konden en dat pakte verrassend goed uit. Doordat Hüttenkäse rijk is aan eiwitten bevatten je scones gelijk wat meer proteïne, waardoor ze erg voedzaam zijn.

De rozijnen in de scones zorgen voor een licht zoete smaak. Serveer de Hüttenkäse scones met wat extra Hüttenkäse en bosvruchten chia jam en genieten maar. Tip: bak gelijk een dubbele portie en vries deze in. Zo heb je altijd een lekker ontbijt achter de hand of een makkelijk en voedzaam tussendoortje.

Op zoek naar meer recepten met Hüttenkäse? Neem dan even een kijkje op de website van Hüttenkäse.


Ingrediënten

Voor 9 stuks

  • 300 gram speltbloem*
  • 300 gram Hüttenkäse
  • 3 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 75 gram rozijnen
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 2 el honing of 2 el zoetstof naar keuze
  • snuf zout

*Met > 6 gram vezels per 100 gram

Topping:


Zo maak je de Hüttenkäse scones

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2. Meng in een kom de Hüttenkäse met de eieren, zonnebloemolie en de honing/zoetstof tot een geheel.

Stap 3. Voeg vervolgens de speltbloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout toe. Kneed met je handen of een mixer tot een deeg. Het deeg blijf wat plakkerig, maar dit hoort! Je hoeft er dus geen extra bloem aan toe te voegen.

Stap 4. Roer tenslotte de rozijnen door het beslag. Verdeel het deeg in bolletjes over de bakplaat met bakpapier. Ik doe dit met een ijsschep zodat er mooie ronde bolletjes ontstaan. (Vet de ijsschep even in met wat olie, zo blijft het deeg niet plakken). Je kunt het uiteraard ook met twee eetlepels doen.

Stap 5. Strijk eventueel de bolletjes af met wat eigeel of abrikozenjam. Doe de Hüttenkäse scones in de oven voor ongeveer 20 minuten. Haal ze vervolgens uit de oven en serveer met de overige Hüttenkäse en eventueel wat bosvruchten chia jam.



Gemiddelde voedingswaarde

Per scone

  • 220 kcal
  • 6 gram vet, waarvan verzadigd 1,6 gram
  • 10,3 gram eiwitten
  • 30 gram koolhydraten
  • 3 gram vezels

4 Reacties

  1. Sweetsofietje

    Dit weekend gemaakt en echt overheerlijk. Volgend weekend komen ze weer op tafel!

    Antwoord
    • Lisa Sprenkeler

      Wat leuk om te horen zeg! Nu al een heerlijk vooruitzicht.

      Antwoord
    • Mandy

      Kan dit ook met volkorenmeel ipv speltbloem?

      Antwoord
      • Lisa Sprenkeler

        Dit kan zeker, alleen worden ze dan iets minder luchtig.

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Stress

Stress

n dit artikel lees je wat stress precies is en wat de gevolgen zijn van negatieve stress voor ons lichaam en brein.

Lees meer
Welke olie is gezond?

Welke olie is gezond?

Er is tegenwoordig in de supermarkt een enorm aanbod aan verschillende soorten olie. Maar welke olie is nou gezond om te gebruiken tijdens bakken?

Lees meer

Stay connected