Kun je geen genoeg krijgen van kapsalon, maar wil je toch eens wat meer variëren? Wat dacht je van deze kapsalon plaattaart? Klinkt geweldig toch?! Ik heb hem even voor je uitgetest en dit is een blijvertje geworden hoor! En bij de kids gaat het zeker ook in de smaak vallen. Daarnaast is hij ook nog beest voedzaam, dus ideaal voor een snelle maaltijd doordeweeks of in het weekend.
Ben je nou net zo dol op kapsalon als ik? Probeer dan deze krieltjes kapsalon of deze gezonde klassieke kapsalon eens.
Ingrediënten
Voor 2-3 personen
- 1 kipfilet (±200 gram)
- 1 tl kipkruiden
- 100 gram crème fraîche
- 30 gram geraspte (30+) kaas
- 1 rol vers bladerdeeg
- 125 gram cherrytomaten
- ⅓ komkommer
- 1 rode ui
- 100 gram fijne ijsbergsla
- Knoflooksaus naar wens (of zelf maken)
Ingrediënten knoflooksaus:
- 1 teen knoflook geperst
- 125 gram halfvolle yoghurt
- of Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 tl citroensap
- Verse bieslook naar wens fijngesneden
Zo maak je de plaattaart
Stap 1 | Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes in ±6 minuten gaar. Breng op smaak met de kipkruiden.
Stap 2 |Meng in een kleine kom de crème fraîche met de geraspte kaas. Breng op smaak met een snuf peper. Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier.
Stap 3 | Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Laat aan alle zijde een rand van 1 cm over. Prik deze niet in! Verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg.
Stap 4 | Verdeel de kipreepjes over de crème fraîche en bak de plaattaart in 18-20 minuten gaar in de oven. Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in halve maandjes of blokjes. Snijd de rode ui in dunne ringen.
Stap 5 | Garneer de plaattaart met de gesneden groenten, ijsbergsla en knoflooksaus naar wens.
Heb je deze kapsalon plaattaart gemaakt? Vergeet het resultaat niet te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen! Ik ben benieuwd naar jullie heerlijke creaties.