Deze kersen havermout crumble is een gezonde en voedzame start van de dag. Met dit ontbijt red je het zeker wel tot de middag. Ik ben dol op crumbles, van appel crumble tot aan frambozen crumble. Mij kun je er ‘s nachts voor wakker maken. Het is een echt verwen ontbijt en gemakkelijk om te maken.
Je hoeft namelijk alleen de ingrediënten met elkaar te mengen en de oven doet de rest. Zodra de kersen crumble in de oven staat heb jij de tijd om je klaar te maken, een boekje te lezen of iets anders te doen. Een win win situatie! Uiteraard kun je de havermout crumble ook een dag van te voren al maken. Daarnaast is deze kersen havermout crumble ook geschikt als dessert.
Door havermout te gebruik in plaats van bloem, maak je deze kersen havermout crumble een stuk voedzamer. Ik kies er bewust voor om minder suikers toe te voegen. Wel houd ik van een licht zoetje, dus voegde ik er iets honing aan toe. Daarnaast vind ik het persoonlijk heerlijk om wat verse munt toe te voegen. Dit geeft namelijk een erg frisse twist.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 350 gram kersen (diepvries)
- 1 tl maïzena
- 3 el honing of agave siroop
- 50 gram havermout
- 50 gram havermeel of speltmeel
- 20 gram fijngemalen pecannoten
- 3 el olie naar keuze + 1 el water
- Snuf kaneel
Optioneel:
- 400-600 gram Griekse yoghurt
- 1 takje munt
Zo maak je de kersen crumble
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zorg ervoor dat de kersen ontdooid zijn. (Als je diepvries kersen gebruikt)
Stap 2. Meng in een kom de kersen met 1 tl maizena en 1 el honing of agavesiroop. Verdeel de kersen over een kleine ovenschaal.
Stap 3. Meng in een andere kom de havermout, havermeel, fijngehakte pecannoten, 2 el honing of agave siroop, olie, 1 el water en een snuf kaneel. Kneed er met je handen een kruimelig deeg van.
Stap 4. Verdeel de crumble over de kersen in de ovenschaal en bak ±25 minuten goudbruin in de oven. Haal daarna uit de oven en serveer eventueel met wat Griekse yoghurt en en garneer met wat munt.
Warm is hij het lekkerst, maar je kunt hem ook prima in de koelkast bewaren, zodat je er nog vaker van kunt genieten.