Kersen havermout crumble

11 - 08 - 2020 | Ontbijt, Zoete snacks

Deze kersen havermout crumble is een gezonde en voedzame start van de dag. Met dit ontbijt red je het zeker wel tot de middag. Ik ben dol op crumbles, van appel crumble tot aan frambozen crumble. Mij kun je er ‘s nachts voor wakker maken. Het is een echt verwen ontbijt en gemakkelijk om te maken. 

Je hoeft namelijk alleen de ingrediënten met elkaar te mengen en de oven doet de rest. Zodra de kersen crumble in de oven staat heb jij de tijd om je klaar te maken, een boekje te lezen of iets anders te doen. Een win win situatie! Uiteraard kun je de havermout crumble ook een dag van te voren al maken. Daarnaast is deze kersen havermout crumble ook geschikt als dessert. 

Door havermout te gebruik in plaats van bloem, maak je deze kersen havermout crumble een stuk voedzamer. Ik kies er bewust voor om minder suikers toe te voegen. Wel houd ik van een licht zoetje, dus voegde ik er iets honing aan toe. Daarnaast vind ik het persoonlijk heerlijk om wat verse munt toe te voegen. Dit geeft namelijk een erg frisse twist.


Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 gram kersen (diepvries)
  • 1 tl maïzena 
  • 3 el honing of agave siroop
  • 50 gram havermout
  • 50 gram havermeel of speltmeel
  • 20 gram fijngemalen pecannoten
  • 3 el olie naar keuze + 1 el water
  • Snuf kaneel

Optioneel:

  • 400-600 gram Griekse yoghurt
  • 1 takje munt

Zo maak je de kersen crumble

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zorg ervoor dat de kersen ontdooid zijn. (Als je diepvries kersen gebruikt)

Stap 2. Meng in een kom de kersen met 1 tl maizena en 1 el honing of agavesiroop. Verdeel de kersen over een kleine ovenschaal.

Stap 3. Meng in een andere kom de havermout, havermeel, fijngehakte pecannoten, 2 el honing of agave siroop, olie, 1 el water en een snuf kaneel. Kneed er met je handen een kruimelig deeg van. 

Stap 4. Verdeel de crumble over de kersen in de ovenschaal en bak ±25 minuten goudbruin in de oven. Haal daarna uit de oven en serveer eventueel met wat Griekse yoghurt en en garneer met wat munt. 

Warm is hij het lekkerst, maar je kunt hem ook prima in de koelkast bewaren, zodat je er nog vaker van kunt genieten.



Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 277 kcal
  • 11 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram
  • 5 gram eiwitten
  • 37 gram koolhydraten
  • 4 gram vezels

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Stress

Stress

n dit artikel lees je wat stress precies is en wat de gevolgen zijn van negatieve stress voor ons lichaam en brein.

Lees meer
Welke olie is gezond?

Welke olie is gezond?

Er is tegenwoordig in de supermarkt een enorm aanbod aan verschillende soorten olie. Maar welke olie is nou gezond om te gebruiken tijdens bakken?

Lees meer

Stay connected