Kokoscake

8 - 08 - 2020 | Zoete snacks

Ingrediënten

Voor 12 stuks

  • 60 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 60 gram geraspte kokos
  • 2 el tapioca
  • 1 el bakpoeder
  • 2 rijpe bananen
  • 250 ml lemon & lime soy yoghurt
    of gewone soja yoghurt met 1 tl citroensap
  • 2 eieren
  • 1 tl gemalen gember

Zo maak je de kokoscake

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Doe de havermout in de blender en mix deze fijn. Meng de havermout in een kom, samen met het amandelmeel, de geraspte kokos en het bakpoeder.

Stap 2. Mix de banaan, het ei, de kwark en de gember in een blender en mix deze fijn. Roer de natte ingrediënten door de droge heen. 

Stap 3. Vet een springvorm (circa 20 x 20 cm) in of bekleed deze met bakpapier. Schep het deeg in de springvorm. Bak de cake circa 25 minuten gaar. Als topping kan je wat kokos snippers gebruiken.


Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]