Ingrediënten
Voor 12 stuks
- 60 gram havermout
- 100 gram amandelmeel
- 60 gram geraspte kokos
- 2 el tapioca
- 1 el bakpoeder
- 2 rijpe bananen
- 250 ml lemon & lime soy yoghurt
of gewone soja yoghurt met 1 tl citroensap - 2 eieren
- 1 tl gemalen gember
Zo maak je de kokoscake
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Doe de havermout in de blender en mix deze fijn. Meng de havermout in een kom, samen met het amandelmeel, de geraspte kokos en het bakpoeder.
Stap 2. Mix de banaan, het ei, de kwark en de gember in een blender en mix deze fijn. Roer de natte ingrediënten door de droge heen.
Stap 3. Vet een springvorm (circa 20 x 20 cm) in of bekleed deze met bakpapier. Schep het deeg in de springvorm. Bak de cake circa 25 minuten gaar. Als topping kan je wat kokos snippers gebruiken.