Een zelfgemaakte kapsalon staat hier regelmatig op tafel. Vooral op de vrijdag avond, wanneer het weekend net begint. Dit keer maakte ik de kapsalon in de airfryer en dat gaf een geweldig resultaat. Daarnaast stond de kapsalon binnen no-time op tafel! Dit is echt zo’n recept dat niet kan mislukken en bij iedereen wel in de smaak valt.
Philips Airfryer XXL HD9870/20
Sinds kort heb ik een nieuwe airfryer. De Philips Airfryer XXL HD9870/20 in de kleur wit. Deze airfryer heeft een zeer chique uitstraling door de champagne kleurige elementen. Daarnaast is hij fijn in gebruik en gebruiken we hem inmiddels dagelijks. Van broodjes afbakken in de airfryer tot eieren koken en van simpele maaltijden tot uitgebreide maaltijden. Met de Philips Airfryer XXL HD9870/20 kun je alle kanten op.
Heb je geen airfryer? Maak dan deze krieltjes kapsalon uit de oven of deze kapsalon plaattaart.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 450 gram mini krieltjes
- 200 gram kipdijfiletreepjes of vegetarische shoarma
- 2 tl Euroma Turkse shoarmakruiden of Verstegen Original traditional blend voor kip
- 50 gram geraspte 30+ kaas
- 150 gram fijne ijsbergsla
- 10 cherrytomaten
- 150 gram komkommer
- 1 rode ui
- 50 gram witte kaas
- Knoflooksaus naar smaak
- Verse bieslook (optioneel)
Zo maak je de krieltjes kapsalon
Stap 1. Meng in een kom de krieltjes met 1 el olijfolie. Doe ze in de airfryer voor 12-15 minuten op 180 graden of totdat ze gaar zijn.
Stap 2. Verhit ½ el olijfolie in een koekenpan en bak de kipdijfiletreepjes in 6-8 minuten gaar. Breng op smaak met de kruiden.
Stap 3. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in halve maantjes. Snijd de rode ui in dunne ringen en de witte kaas in blokjes.
Stap 4. Doe de krieltjes in de bakvorm van de airfryer. Verdeel de kipdijfiletreepjes en de kaas eroverheen. Zet het voor 4-5 minuten terug in de airfryer op 180 graden.
Stap 5. Verdeel de ijsbergsla, tomaten, komkommer, ui, witte kaas en knoflooksaus over de krieltjes met kip en kaas. genieten maar!
Dit recept is in samenwerking met Philips.