Krokante zoete aardappel friet

14 - 08 - 2020 | Avondmaaltijd, Hartige snacks

Krokante zoete aardappel friet. Ja je leest het goed! Heb jij ook vaak dat je zoete aardappelfriet maakt, maar dat ze eigenlijk niet zo heel krokant zijn? Dan heb ik de oplossing. Door wat maïsgriesmeel toe te voegen, krijg je een krokant jasje om de zoete aardappel frieten heen. 

Zoete aardappel wordt ook wel bataat genoemd en is oranje van kleur. Als je de zoete aardappel vergelijkt met de gewone aardappel zijn er maar weinig verschillen. De zoete aardappel bevat alleen iets meer vitamine C, vitamine A en calcium dan de gewone aardappel maar verder zijn ze in voedingswaarde bijna gelijk. Het maakt dus niet zoveel uit welke aardappel je kiest.

Serveer de zoete aardappel friet met wat groenten en een stuk (vegetarisch) vlees en je maakt er een volwaardige avondmaaltijd van. Daarnaast kun je de zoete aardappel frieten natuurlijk ook serveren op een borrelplank. Het is maar net wanneer jij er zin in hebt.


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 350 gram zoete aardappel
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 el maïsgriesmeel
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 3 tenen knoflook

Voor de avocado-pesto dip:

  • 25 gram pijnboompitjes
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • 25 gram basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • Halve avocado
  • Peper en zout

Zo maak je de krokante zoete aardappel frietjes

Stap 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd de aardappelen in frieten van 0,5 centimeter dik. Was ze en dep ze goed droog in een schone theedoek. 

Stap 2. Doe de frieten in een kom en voeg de zonnebloemolie, het maïsgriesmeel, de rozemarijn en peper en zout naar smaak toe en meng dit goed door elkaar. 

Stap 3. Verdeel het over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Plet drie van de vier tenen knoflook en verdeel deze over de frieten. Bak de zoete aardappelen gaar in 35-40 minuten en keer halverwege om.

Stap 4. Rooster ondertussen de pijnboompitjes en laat deze afkoelen. Doe de basilicum, parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitjes, halve avocado, citroensap, olijfolie, een teen knoflook en peper en zout in de keukenmachine, mix tot een gladde dip en serveer deze bij de frieten.


Gemiddelde voedingswaarde

Per portie (exclusief dip)

  • 273 kcal
  • 3 gram eiwitten
  • 45 gram koolhydraten
  • 8 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Stress

Stress

n dit artikel lees je wat stress precies is en wat de gevolgen zijn van negatieve stress voor ons lichaam en brein.

Lees meer
Welke olie is gezond?

Welke olie is gezond?

Er is tegenwoordig in de supermarkt een enorm aanbod aan verschillende soorten olie. Maar welke olie is nou gezond om te gebruiken tijdens bakken?

Lees meer

Stay connected