Kwark wafels met blauwe bes

18 - 07 - 2020 | Ontbijt

Gezonde kwarkwafels met blauwe bes voor een voedzame start van de dag. Toch worden wafels nog vaak als ongezond bestempeld. Snap ik ook wel, want de kant en klare wafels uit de supermarkt bevatten vaak weinig vezels, veel verzadigd vet en suiker. 

Gelukkig bevatten deze kwark wafels met blauwe bes en citroen meer vezels, minder verzadigd vet en minder suiker, zodat jij ’s ochtends kunt genieten van een goede portie wafels! Wat wil je nog meer?

De citroen geeft een extra frisse smaak aan de kwarkwafels. Bij deze wafels heb ik de kwark, blauwe bes en citroen weer terug laten komen in zowel het beslag als in de toppings. Je kunt gerust een extra voorraad wafels maken en bewaren in de diepvries, zodat je de komende tijd vaker een lekker ontbijt voor jezelf kunt maken, zonder dat het veel tijd kost.


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 60 gram havermeel
  • 2 eieren
  • 125 gram magere vanille kwark 
  • 1 tl bakpoeder
  • rasp 1/4 citroen
  • 75 gram blauwe bes
  • 1 el honing (optioneel)

Toppings:

  • 6 el magere vanille kwark
  • 50 gram blauwe bessen

Zo maak je de kwark wafels

Stap 1. Meng de havermeel, eieren, kwark en bakpoeder in een kom tot een glad beslag. Rasp vervolgens de citroen en voeg dit samen met de blauwe bessen en honing toe aan het beslag. Roer nogmaals goed door.

Stap 2. Vet het wafelijzer goed in, anders blijven de wafels gegarandeerd vastplakken en dat wil je niet. Verwarm vervolgens het wafelijzer.  

Stap 3. Schep het beslag in het wafelijzer en bak de wafels 4-6 minuten. Houd ze goed in de gaten en trek de wafelijzer niet te snel open. Herhaal tot het beslag op is. Je kunt er minimaal zes kwarkwafels uithalen.

Stap 4. Garneer de kwarkwafels met vanille kwark en blauwe bessen.


kwark-wafels-met-blauwe-bes-foodlies

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie (exclusief toppings)

  • 254 kcal
  • 7 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram
  • 16 gram eiwitten
  • 30 gram koolhydraten
  • 4 gram vezels

2 Reacties

  1. Jacqueline

    Deze wafels vanmorgen gebakken. Mijn zoon houd erg van wafels die ik maar zeer sporadisch bereid ivm hoeveelheid boter en het reizen van het deeg.
    Maar deze wafels zijn zo gemaakt en mijn zoon was tevreden en snel gevuld😄. Ik heb als topping voir mijn zoonje de sukrin met kaneel gebruikt omdat dit het dichts bij de originele wafels paste.
    Voormezelf wel heerlijk met kwark en fruit.
    Toprecept weer!

    Antwoord
    • Lisa Sprenkeler

      Hi Jacqueline,

      Wat leuk om te horen dat je zoon er tevreden mee was. Met kaneel en Sukrin lijkt mij heerlijk. Ik ga het zelf ook eens proberen.

      Groetjes,

      Lisa

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Eet je darmen gezond

Eet je darmen gezond

Waarom is het zo belangrijk om je darmen gezond te houden? En waarom worden je darmen ook wel het tweede brein genoemd? Dat lees je in dit artikel.

Lees meer

Stay connected

Pin It on Pinterest