Mango smoothie bowl met courgette

22 - 03 - 2022 | Ontbijt, Zoete snacks

Mij kun je de laatste tijd echt wakker maken voor een heerlijke frisse smoothie bowl. Mijn favoriete smoothie met o.a. mango, courgette en kwark deel ik hieronder met je. Ik vind het ideaal dat een smoothie binnen 5 minuten op tafel staat. Vooral op de drukke ochtenden. 

Froothie

Sinds kort gebruik ik de De Optimum G2.6 Platinum Serie Blender van Froothie. Het is een veelzijdige blender met veel verschillende functies. Zo zit er naast een smoothie functie onder andere een functie op om soep, saus en sorbets te maken. 

De blender heeft een krachtige 2400 watt motor en is makkelijk in gebruik.  Daarnaast is Froothie Optimum G2.6 Platinum Serie Blender zeer geschikt op bevroren fruit mee te malen. Een must voor mij, want ik eet mijn smoothie bowl graag lekker koud. 

Zijn er dan geen enkele minpunten? Zelf vind ik hem alleen vrij groot, maar dit komt omdat ik vaak smoothies maak voor 1 á 2 personen. Maak je graag een grote hoeveelheid in één keer, dan is dit juist weer erg handig. Dus echte nadelen zijn er niet echt te noemen. Wellicht alleen het schoonmaken, maar dat is bij alle apparaten het geval. 

Benieuwd geworden naar de G2.6 Platinum Serie Blender van Froothie of een van de andere blenders of juicers van Froothie? Met de code: Foodlies krijg je maar liefst €15,00 korting op je aankoop.

Ingrediënten

2 personen

  • 200 gram courgette
  • 125 gram bevroren mango
  • 1 kiwi
  • 1 sinaasappel
  • 200 – 250 ml halfvolle melk
  • 8 el magere kwark
  • Snufje kaneel

Toppings

  • Frambozen
  • Granola
Zo maak je de mango smoothie met courgette

Stap 1. Voeg alle ingrediënten, behalve de toppings, toe aan de blender. Mix de ingrediënten tot een gladde smoothie.

Stap 2. Giet de smoothie in een kom en garneer met de toppings. Geniet maar!

Ben je net zo dol op smoothies als ik? Probeer dan zeker deze koffie smoothie bowl of deze smoothie bowl met roodfruit ook eens! 

Dit recept is in samenwerking met Froothie.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]