Ik ben dol op de Mexicaanse keuken. Van taco’s tot Mexicaans gevulde paprika’s en van burrito’s tot aan enchiladas. Dit keer maakte ik Mexicaanse tostadas met gehakt, kidneybonen en mais.
Een tostada is een geroosterde of gefrituurde Mexicaanse tortilla. Je kunt hem zo eten, maar je kunt hem ook beleggen. Eigenlijk is het gewoon een open burrito.
Dit recept is afkomstig uit het recepten e-book All day favorites, waar je maar liefst 60+ voedzame recepten vindt.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 paprika’s
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram gehakt naar keuze
- 1 klein blikje kidneybonen
- 1 klein blikje mais
- 400 gram tomato Frito
- 1 ½ el Verstegen Tex-mex blend voor burrito’s
- 4 volkoren wraps
- 30 gram geraspte 30+ kaas
- 30 gram geraspte cheddar
- 4 el zure room
- 1 avocado
Tip: Ook lekker met crème fraîche in plaats van zure room.
Zo maak je de tostadas
Stap 1 | Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika en rode ui in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Stap 2 |Verhit ½ el olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak ±6 minuten.
Stap 3 | Giet de mais en kidneybonen af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de tomato Frito, Verstegen Tex-mex blend voor burrito’s, mais en kidneybonen toe aan de pan met groenten en gehakt en laat, afgedekt, ±5 minuten pruttelen.
Stap 4 | Haal de deksel van de pan en laat de saus iets indikken als het nodig is. Verdeel de wraps over een bakplaat met bakpapier en verdeel het groentemengsel erover heen. Garneer met de geraspte kaas en bak ±8 minuten in de oven of totdat de kaas goed gesmolten is.
Heb jij dit recept gemaakt? Vergeet dan niet het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen.