Bij monchou denk ik altijd aan de monchoutaart van oma, de allerlekkerste! Dit keer ging ik voor een gezondere en snelle variant. Namelijk deze monchou toetjes in glaasje. Heerlijk met kersenvulling, maar ook zeker erg lekker met aardbeienvulling.
Ingrediënten
Voor 3-4 personen
- 250 gram vanille kwark
- 200 gram Philadelphia
- 1 tl vanille aroma
- 2 á 3 el honing of zoetmiddel naar keuze
- ½ blik Hak Taart & vlaaifruit kersen*
- 3 Bastogne koeken
- 30 gram gepofte haver
- 4 ronde Lotus koekjes (optioneel)
*Liever de vlaaivulling zelf maken? Je vindt het recept in het nieuwe recepten e-book All day favorites.
Zo maak je de monchou toetjes in glaasje
Stap 1 | Meng in een kom de magere kwark met Philadelphia, vanille aroma en de zoetmiddel. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Stap 2 |Hak de Bastogne koeken grof en meng met de gepofte haver. Verdeel dit over de bodem van de glaasjes.
Stap 3 | Schep het kwark,- roomkaasmengsel over de bodem. Verdeel tenslotte de kersenvlaaivulling er overheen en garneer met het Lotus koekje.
Heb je deze monchou toetjes gemaakt? Vergeet dan niet het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen!