Monchou in glaasjes

8 - 09 - 2022 | Feestdagen, kerst, Ontbijt, Zoete snacks

Bij monchou denk ik altijd aan de monchoutaart van oma, de allerlekkerste! Dit keer ging ik voor een gezondere en snelle variant. Namelijk deze monchou toetjes in glaasje. Heerlijk met kersenvulling, maar ook zeker erg lekker met aardbeienvulling.


Ingrediënten

Voor 3-4 personen

  • 250 gram vanille kwark
  • 200 gram Philadelphia
  • 1 tl vanille aroma
  • 2 á 3 el honing of zoetmiddel naar keuze
  • ½ blik Hak Taart & vlaaifruit kersen*
  • 3 Bastogne koeken
  • 30 gram gepofte haver
  • 4 ronde Lotus koekjes (optioneel)

*Liever de vlaaivulling zelf maken? Je vindt het recept in het nieuwe recepten e-book All day favorites.


Zo maak je de monchou toetjes in glaasje

Stap 1 | Meng in een kom de magere kwark met Philadelphia, vanille aroma en de zoetmiddel. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

Stap 2 |Hak de Bastogne koeken grof en meng met de gepofte haver. Verdeel dit over de bodem van de glaasjes.

Stap 3 | Schep het kwark,- roomkaasmengsel over de bodem. Verdeel tenslotte de kersenvlaaivulling er overheen en garneer met het Lotus koekje.


Heb je deze monchou toetjes gemaakt? Vergeet dan niet het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen!

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]