Deze heerlijke omelet met hüttenkäse, tomaat en pecannoten is een gezond en makkelijk recept. Ideaal voor doordeweeks of in het weekend. Binnen 10 minuten staat de omelet met hüttenkäse op tafel. Heerlijk als hartig ontbijt of lunch. Boordevol eiwitten voor een lichte maar vullende maaltijd.
Hüttenkäse of cottage cheese is een frisse kwarkachtige kaassoort. De structuur van de kaas is iets korrelig. Daarnaast wordt cottage cheese niet gerijpt waardoor het een zachte smaak heeft. Hüttenkäse is hoog in eiwitten, laag in vet en laag in calorieën. Je kunt het zowel met zoete als hartige ingrediënten combineren waardoor het ontzettend veelzijdig is. Ik eet hüttenkäse vaak op een cracker met een plakje kipfilet en wat schijfjes komkommer. Ook vind ik hüttenkäse erg lekker met verse zoete aardbeien of met appel en kaneel.
De hüttenkäse geeft de omelet een heerlijk frisse smaak. Een omelet is net even iets anders als een gewone gebakken ei. In een omelet worden namelijk de eieren geklutst. Vaak wordt er nog iets van melk of room aan toegevoegd. Daarna wordt de omelet gebakken in de pan en krijgt het een luchtige structuur. Na het bakken wordt de omelet vaak gevuld met groente, kaas en eventueel iets van vlees.
Ik vulde hem met mijn favoriete ingrediënten: hüttenkäse, tomaat en pecannoten, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de ingrediënten die jij lekker vindt. Deze omelet is glutenvrij en rijk aan eiwitten.
Deze omelet is:
- Glutenvrij
- Eiwitrijk
- Koolhydraatarm
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 4 eieren
- 30-40 gram geraspte 30+ kaas
- 150 gram Hüttenkäse
- 125 gram cherrytomaten
- 2 handen rucola
- 20-30 gram pecannoten
- 2 el melk of water
- Verse bieslook of Italiaanse kruiden (optioneel)
Zo maak je de omelet met hüttenkäse
Stap 1. Halveer de tomaten en hak de pecannoten grof.
Stap 2. Breek de eieren boven een kom. Roer de eieren met de melk (of water), peper en zout los met een vork. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en roer nog even goed door. Voeg er eventueel nog wat bieslook of Italiaanse kruiden naar wens aan toe.
Stap 3. Verwarm een scheutje olie in een pan en schenk het eimengsel in de pan. Verdeel de omelet over de hele pan. (Zet het vuur niet te hoog).
Stap 4. Duw ongeveer 30 seconden lang de omelet met een spatel vanaf de zijkant naar binnen, zodat het nog niet gestolde ei kan garen. Als de omelet aan de onderkant begint te garen, vouw je de omelet dubbel en haal je de pan van het vuur. Laat circa 30 seconden doorgaren.
Stap 5. Vul de omelet met de hüttenkäse, tomaten, pecannoten en rucola. Breng op smaak met wat peper.