Ontbijt shakshuka

7 - 07 - 2021 | Ontbijt

Wil jij bij je ontbijt al een flink portie groente binnenkrijgen? Ga dan voor deze ontbijt shakshuka. Een warm, smaakvol en voedzaam ontbijt. Want waarom alleen groente eten bij het avondeten als het de hele dag door kan!

Shakshuka, een heerlijke eenpansmaaltijd met tomatensaus en ei waar vaak iets van brood bij geserveerd wordt. Lekker makkelijk om te maken, bomvol groente en mega smaakvol. Vandaar dat het ook een van mijn favoriete gerechten is. Een lekkere gezonde shakshuka boordevol groenten staat hier in ieder geval wekelijks op tafel en ik kan daar zo van genieten. Had ik dit gerecht maar veel eerder ontdekt. 

Wil je liever shakshuka als avondmaaltijd maken? Probeer dan een deze shakshuka met zoete aardappel.

Oké hopelijk ben jij net zo enthousiast over dit recept als ik.


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • ½ ui
  • ½  teen knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 plakken aubergine
  • 4 grote tomaten (± 400 gram)
  • 2 eieren
  • ¼ groentebouillonblokje minder zout
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 volkoren afbakbroodjes
  • Snuf gemalen komijnpoeder
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 el sweet chilisaus
  • 50 gram witte kaas
  • Peterselie (optioneel)

Zo maak je de shakshuka

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika. Snijd de paprika, aubergine en tomaten in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Stap 2. Verhit 1 el olijfolie in een kleine hapjespan met deksel. Fruit de knoflook en ui 1 minuut aan. Voeg de komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak 30 seconden aan.

Stap 3. Voeg de punt paprika en aubergine toe en bak ± 5 minuten op middelhoog vuur.

Stap 4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door de groenten. Voeg nu ook de tomatenblokjes en sweet chilisaus toe. Roer goed door en laat afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en een snufje zout naar wens.

Stap 5. Maak twee kuiltjes in de ‘tomatensaus’ en breek hierboven de eieren. Dek de pan af en laat de eieren ± 8 minuten stollen. De laatste 4 minuten haal je de deksel van de pan af.

Stap 6. Bak de volkoren afbakbroodjes ± 6-8 minuten in de oven.

Stap 7. Verdeel de witte kaas over de shakshuka en serveer de shakshuka met de volkorenbroodjes.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Hoe lees je een etiket?

Hoe lees je een etiket?

Als je een etiket goed kunt lezen, kun je gemakkelijk en snel gezonde keuzes maken. Maar hoe lees je eigenlijk een etiket en waar moet je opletten?

Lees meer

Stay connected

Pin It on Pinterest