Ingrediënten
Voor 9 stuks
- 200 gram roomboter
- 100 gram pure chocola (minimaal 70%)
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 280 gram suiker
- 125 gram bloem
- 30 gram cacao
- 100 gram witte chocola
- 1 rol Oreo
Zo maak je de oreo brownies
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter met de pure chocola au bain marie en laat wat afkoelen.Klop de eieren, eidooier, suiker en zout met de mixer zo’n 5 minuten tot er een luchtig mengsel ontstaat.
Stap 2. Meng het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel. Voeg de bloem en cacao toe en meng tot een glad beslag.
Stap 3. Snijd de witte chocola in fijne stukjes en meng door het beslag.
Stap 4. Bekleed een bakvorm (20×20 cm) met bakpapier en giet het beslag erin. Breek de Oreo’s in kleinere stukken en strooi over het beslag. Bak de brownie in 45 minuten gaar en laat afkoelen op een taartrooster.