Orzo met spinazie en tomaat

15 - 01 - 2023 | Avondmaaltijd

Deze romige orzo met kipgehaktballetjes, spinazie en tomaat is geïnspireerd op een recept van HelloFresh. De eerste keer dat ik met orzo aan de slag ging was namelijk dankzij Hellofresh. Sindsdien kook ik er regelmatig mee en is het niet meer weg te denken in mijn keuken. 

Orzo heeft het uiterlijk van rijst, met de smaak en structuur van pasta. Voor velen is het een vrij onbekend ingrediënt. Terwijl het makkelijk te bereiden is en je er volop mee kunt variëren. Zo maakte ik eerder al eens deze orzo bowl met kip. Ook zeker het proberen waard.

Tip: dit recept kun je ook invriezen. Kook gerust een portie extra! Dan heb je op de drukke dagen een lekkere en voedzame maaltijd klaar staan. Sinds kort hebben ze bij Crisp ook volkoren orzo. Mocht je deze niet kunnen vinden, dan kun je gewoon voor de normale orzo gaan. 


Ingrediënten

Voor 3-4 personen

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 300 gram (volkoren) orzo
  • 700 ml groentebouillon
  • 400 gram cherrytomaten
  • 400 gram kipgehaktballetjes
  • 150 ml kookroom
  • 400 gram spinazie
  • 75 gram grana padano flakes (of geraspt)
  • 100 gram gemarineerde tomaatjes

Zo maak je de orzo

Stap 1 | Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper rode uien. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Fruit de helft van de knoflook en de helft van de ui 1-2 minuten. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut. Giet de groentebouillon* erbij en kook, afgedekt, 10-12 minuten.

Stap 2 | Halveer de cherrytomaten. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Fruit de overige knoflook en ui aan. Voeg de cherrytomaten toe en bak 6-8 minuten op middellaag vuur. Breng eventueel op smaak met peper, zout en een snufje oregano. 

Stap 3 | Verhit 1 el olijfolie in een andere koekenpan en bak de kipgehaktballetjes rondom bruin en gaar. 

Stap 4 | Voeg de kookroom toe aan de orzo er roer goed door. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken met de deksel van de pan. Voeg vervolgens de spinazie hand voor hand toe en laat slinken. Roer tenslotte de grana padano, cherrytomaten en gemarineerde tomaten door de orzo heen.

*Het kan zijn dat je extra bouillon moet toevoegen wanneer het te snel droogkookt.


Heb je dit recept gemaakt? Vergeet dan niet het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]