Oven baked oats, eens wat anders dan de standaard havermout. Je maakt het namelijk niet in een pan, maar bakt het in de oven. Dit keer een variant met courgette. Een makkelijke manier om wat extra groente binnen te krijgen. Om hem helemaal lekker te maken heb ik er nog Lotus koekjes en speculoos aan toegevoegd. Het draait tenslotte allemaal om de balans.
Ben je niet zo dol op courgette? Dan kun je natuurlijk ook geraspte wortel toevoegen. Ben je wel dol op courgette, dan gaat deze havermout pap met courgette waarschijnlijk ook goed in de smaak vallen.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
- 25 gram havermout
- 20 gram havermeel
- 100 ml soja drink
- 50 gram geraspte courgette
- Snuf kaneel
- 1 tl bakpoeder
- Shot vanille flavour of 1 tl vanille extract
- 1 Lotus Biscoff speculoos koek 6 granen
- 1 Lotus Vanille koek (rond)
- 1 tl Lotus speculoos
Bereidingswijze
Stap 1. Verwarm de oven voor op 185 °C. Meng in een kom de havermout, havermeel, soja drink, geraspte courgette, kaneel, bakpoeder en vanille extract.
Stap 2. Verdeel de helft van het havermout mengsel over een ovenbestendig schaaltje. Schep er 1 tl speculoos op en schep de overige havermout er bovenop.
Stap 3. Verkruimel het Lotus Biscoff speculoos koekje. Garneer de havermout met de koekkruimels en leg het Lotus vanille koekje erboven op.
Stap 4. Bak de havermout ± 20 minuten op 185 °C en genieten maar!