Weet jij soms ook niet meer wat van lunch je nou weer eens kunt mee nemen voor onderweg? Ga dan eens voor deze parelcouscoussalade met onder andere gerookte kip, punt paprika, olijven en witte kaas. Ideaal voor onderweg en je neemt hem gemakkelijk mee in de Mepal Lunchbox Ellipse duo. Maak een dubbele portie en je kunt er twee dagen van genieten!
Opzoek naar meer lunch recepten voor onderweg? Probeer dan deze pastasalade carpaccio ook eens.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- Ingrediënten 1 salade
- 70 gram parelcouscous
- ½ groentebouillonblokje
- 1 rode punt paprika
- 100 gram gerookte kip
- ± 40 gram olijven
- ½ rode ui
- 40 gram witte kaas of feta
- 1 hand veldsla + 2 handen fijngesneden ijsbergsla
- 2 el gefrituurde uitjes (optioneel)
Dressing:
- 3 el halfvolle slasaus
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
Zo maak je de parelcouscoussalade
Stap 1. Bereid de parelcouscous volgens de verpakking. Voeg tijdens het koken een half groentebouillonblokje toe. Laat afkoelen en meng met een scheutje olijfolie.
Stap 2. Snijd de puntpaprika en gerookte kip in blokjes. Halveer de olijven. Snipper de rode ui en snijd de witte kaas/feta in blokjes.
Meng de parelcouscous met de paprika, kip, olijven, ui, witte kaas, veldsla en ijsbergsla.
Stap 3. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep de dressing in het dressingbakje. Doe de gefrituurde uitjes ook in een klein bakjes of er los in. Zo blijven ze nog lekker knapperig.
Dit recept is in samenwerking met Mepal