De welbekende TikTok pasta, maar dan in een ander jasje! Ik maakte er namelijk een pasta pesto van met de Mutti Pesto gemaakt van rode tomaten. Een makkelijke pasta om te maken en hij staat binnen een handomdraai op tafel.
Mutti staat voornamelijk bekend om de 100% Italiaanse tomaten. Je herkent ze misschien van hun pasta of polpa, maar sinds kort hebben ze ook tomatenpesto’s in drie varianten. Je raad vast al wat het geheime ingrediënt van deze pesto’s zijn. Ook bevatten de pesto’s 40% minder vet en de rode en oranje toamtenpesto zelfs 35% minder zout dan reguliere pesto’s. Daarnaast staat kwaliteit bij Mutti hoog in het vaandel en dat proef je.
Ik vind pesto een echte smaakmaker in gerechten. Je hebt er vaak maar een klein beetje van nodig om je smaakpapillen te prikkelen. Een echte musthave in de keuken, want je kan het aan zoveel gerechten toe voegen.
Ingrediënten
Voor 2 á 3 personen
- 175 gram volkoren penne
- 150 gram feta
- 500 gram cherrytomaten
- 1 el oregano
- 2 á 3 el Mutti pesto van rode tomaten
- 40 gram parmezaanse kaas
- 3 grote handen rucola
- Verse baslicium
- Snuf peper
- 1 á 2 el olijfolie
Zo maak je de pasta pesto
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitstomen.
Stap 2. Leg de feta in het midden van een ovenschaal. Halveer de cherrytomaten en leg ¾ van de tomaten bij de feta. Verdeel de olijfolie, oregano en een snuf peper over de feta en tomaten. Zet de schaal ±25 minuten in de oven.
Stap 3. Meng de overige cherrytomaten met de volkoren penne. Haal de ovenschaal uit de oven en meng de feta en tomaten met een vork door elkaar. Schep de @mutti_nl pesto van rode tomaten erbij en roer goed door.
Stap 4. Voeg de saus toe aan de pasta en meng het geheel goed door elkaar. Garneer met de rucola, parmezaanse kaas en verse baslicum.
P.s. koud is de pasta ook erg lekker!
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Mutti