Pastasalade carpaccio

8 - 09 - 2022 | Avondmaaltijd, Lunch

Carpaccio lovers opgelet! Deze pastasalade met carpaccio kan zomaar eens je nieuwe favoriete maaltijd worden. Heerlijk met een pesto avocado dressing, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en natuurlijk pijnboompitten.

Ideaal als avondmaaltijd op de warme zomerdagen, maar ook goed mee te nemen als lunch. Daarnaast is hij ook nog eens lekker voedzaam! Wat wil je nog meer? Waarschijnlijk alleen maar heel snel naar de supermarkt om alle ingrediënten voor deze pastasalade met carpaccio in huis te halen.

Dit recept is een van de 60 nieuwe recepten uit het nieuwe recepten e-book All day favorites. Het recepten e-book met voedzame recepten, zonder poespas. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar en daarnaast zijn de recepten geschikt voor het hele gezin.





Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 140 gram volkoren fusili
  • 100 gram carpaccio
  • 1 kleine rode ui
  • 200 gram snoeptomaatjes
  • 3 el semi gedroogde cherry tomaatjes
  • 2 flinke handen rucola
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 gram parmezaanse kaas

Dressing

  • 4 el groene pesto
  • 1 rijpe avocado
  • 100 gram magere kwark

Tip: Niet zo dol op pesto? Maak dan een dressing van 3 el halfvolle yoghurt, 3 el halfvolle slasaus en

2 el truffelmayonaise.





Zo maak je de pastasalade carpaccio

Stap 1 | Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de pasta afgedekt zolang als op de verpakking vermeld staat. Giet af en laat afkoelen.

Stap 2 |Doe de groene pesto, avocado en magere kwark ik een hoge kom en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en een paar druppels citroensap.

Stap 3 | Snijd de rode ui fijn of in dunne ringen en halveer de cherrytomaten.

Stap 4 | Meng in een grote kom de afgekoelde pasta met de avocado pesto saus. Meng de rode ui, cherrytomaten, semi gedroogde cherrytomaatjes en rucola door de pasta. Garneer met de carpaccio, pijnboompitten en parmezaanse kaas.

Wil je extra groenten toevoegen aan dit recept? Voeg er dan nog wat komkommer of paprika aan toe.





Viel dit recept in de smaak? Dan is het nieuwe recepten e-book All day favorites mogelijk echt iets voor jou!

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]