Pastasalade met zongedroogde tomaat

22 - 07 - 2020 | Avondmaaltijd, Salades

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 gram volkoren fusilli
  • 2 el ketchup zonder toegevoegde suiker
  • 1 el (yoghurt)mayonaise
  • 1 tl (witte wijn)azijn
  • 300 gram tomaten
  • 1 rode paprika 
  • 10 á 15 zongedroogde tomaten
  • 50 gram verse spinazie
  • 20 gram parmezaanse kaas

Zo maak je de pastasalade met zongedroogde tomaat

Stap 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in parten en verwijder de zaadlijsten. Besprenkel de paprika’s met een theelepel olijfolie en peper en zout en rooster 25 minuten in de oven. Snijd daarna in dunne reepjes. 

Stap 3. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed afkoelen.

Stap 4. Meng in een grote kom de ketchup, mayonaise, witte wijnazijn met peper en zout tot een dressing. 

Stap 5. Snijd de tomaten in blokjes en eventueel de zongedroogde tomaten ook. Meng alle ingrediënten en maak af met de parmezaanse kaas.


Vegetarische pasta salade

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 443 kcal
  • 16 gram eiwitten
  • 65 gram koolhydraten
  • 11 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Stress

Stress

n dit artikel lees je wat stress precies is en wat de gevolgen zijn van negatieve stress voor ons lichaam en brein.

Lees meer
Welke olie is gezond?

Welke olie is gezond?

Er is tegenwoordig in de supermarkt een enorm aanbod aan verschillende soorten olie. Maar welke olie is nou gezond om te gebruiken tijdens bakken? En welke olie kun je beter in het schap laten staan? De hoogste tijd om de verschillen eens op een rij te gaan zetten. ...

Lees meer

Stay connected